Menu

Koeficientët përpara ndeshjes vs. Koeficientët live

Koeficientët përpara ndeshjes vs. Koeficientët live

Koeficientët përpara ndeshjes vs. Koeficientët live

Një mundësi që krijohet në botën e basteve sportive është se ju keni mundësi që përvecse mund të bëni parashikimin paraprak të ngjarjeve sportive keni shansin që të bëni parashikim dhe të vendosni bast dhe për ngjarje sportive të cilat janë në zhvillim e sipër dhe që janë duke u kryer. Është e rëndësihme që të dimë se në këtë pikë në zhvillimin e ngjarjeve live koeficientët janë të lëvizshëm dhe ato do të ndryshojnë nga momenti në moment ndryshe nga parashikimet paraprake që ne do të bëjmë.

Nga artikulli paraardhës ku folëm për batste e favoritëve atëherë do të duhet të kujtojmë se pavarësisht se ato paraqesin një mundësi më pranë fitores ne kemi dhe mundësi të tjera për të vendosur bast. Vetëm në një ngjarje të vetme sportive do të kemi mundësi që të vendosim bast për më shumë se 100 mundësi dhe e gjitha kjo është zgjedhja jonë. Analiza për zgjedhjen e mundësisë duhet të mbështetet në analizën paraprake që ne do të bëjmë në informacionet e gjetura dhe gjithashtu dhe në statistikat që ne na ofrohen.

Pasi të bëjmë zgjedhjen tonë dhe kemi bërë hapin e parë në bastet sportive lind një pyetje tjetër e cila ka një rëndësi shumë të madhe dhe që duhet të marrë një përgjigje, me cilin bast ne duhet të shkojmë me bastet live apo me parashikimet paraprake.

Është një pyetje e cila nuk ka një përgjigje decizive sepse nëse do të kishte një të tillë atëherë dhe bastet do të ishin shumë më të thjeshta dhe gjithcka do të shfaqej si një bast i shenjtë.

Le të bëjmë një analizë për të dyja mundësitë e ofruarar:

1) Koeficientët përpara ndeshjeve

Forma më klasike e vendosjes së një basti është ajo me anë të keficientëve që ne i njohim paraparkisht nga faqet e basteve apo dhe në mënyrat e tjera klasike. Është ajo mënyrë e cila ka një numër më të madh mbështetësish dhe njëherësh përkrahet nga pothuaj se shumica e lojtarëve të basteve.

Pasi njihemi me koeficientët ne bëjmë analizën tonë dhe ajo na con në mundësinë për të vendosur bastin tonë apo jo gjithashtu koeficientët paraprakë na ndihmojmë të krijojmë një ide mbi favoritin. Sepse sic e theksuam në artikullin kushtuar favoritit është e rëndësishme që të shohim se kush favorizohet më shumë do të shprehet me një koeficient më të ulët por nuk është e thënë që basti jonë ta kundërshtojë ata në bazë të analizave që ne do të bëjmë.

Në momentin kur ne ndeshemi para koeficentëve të cilët janë të lartë në të dyja skuadrat pjesmarëse do të shohim që dhe shanset që secila prej tyre të triumfojë është e barabartë dhe përsëri është e rëndësishme analiza.

Nga këto që theksuam më sipër shohim që në qoftë se në zgjedhim të vendosim bast paraprakisht pra përpara se ngjarja të zhvillohet do të shohim që ka disa faktorë të cilët na ndihmojnë më shumë dhe që analiza jonë do të jetë më e plotë dhe më pranë fitores por duke ditur gjithashtu se ka dhe një seri faktorësh të jashtëm duhet që të trgohemi të kujdeshëm. Koeficientët përpara ndeshjeve janë një burim i vërtetë informacioni dhe lë të shfrutëzojmë si duhet të gjithë atë njohuri që na jepet për të kryer analizën tonë. Sa më shumë të dish paraparkishit aq më e thjeshtë do të jetë për të gjithë lojtarët e basteve që të bëjnë një parashikim dhe të rezultojnë fitues gjithsesi është dëshira e cdo lojatri bastesh dhe strategjia e secilit se si do të kryejnë bastin e tyre.

2) Koeficientët e ngjajrve të drejtpërdrejta

Me zhvillimin që po pëson teknologjia dhe me ofrimin e basteve online tashmë një numër më i madh bastvënësish janë bashkuar dhe po përqëndrohen në bastet e drejtpërdrejta. Është një mënyrë më e thjeshtë tashmë sepse për t’u bërë pjesë e një basti live është e rëndësishme që të zotërosh informacionin në kohë reale dhe të ndjekësh ngjajren që ju keni vënë bast. Tashmë e gjithë kjo mundësohet nga bastshkruesit online dhe ju keni mundësi që jo vetëm të bashkoheni me bastin tuaj por gjithashtu dhe të ndiqni atë në kohë reale dhe në qoftë se nuk dispononi paketat televizive sepse me anë të internetit ju e keni këtë mundësi. Bastet e drejtpërdrejta kërkojnë një impenjim pak më të madh sepse gjat gjith kohës së zhvillimit ose për atë kohë që ju i bashkoheni bastit live duhet që të jeni të dedikuar dhe të ndiqni në mënyrë të imtësishme të gjithë zhvillimin e ngjajres sporive.

Pasi ju keni vendosur bast live ju do të shihni që koeficientët janë variabël dhe ato do të ndryshojnë nga momenti në moment sepse dhe vetë ngjarja sportive është shumë dinamike dhe do të shfaqen ndryshime të shumta. Por ndryshimi i koeficientëve për shumë bastvënës do të përkthehet si një mundësi më e mirë për tu njohur më shumë me favoritin dhe përsëri për të qëndruar më pranë fitores dhe për të bërë një bast të sukseshëm. Është shumë e rëndësihme që të theksojmë se bastet e drejtpërdrejta tashmë po konsiderohen si një bast më i skatë nga bastvënësit dhe ata janë përqëndruar atje më mundësitë që janë krijuar së fundimi.

Kujdes, pavarësisht se në bastet live ju jeni më pranë situatës dhe mund të bëni një analizë më të qartë të ngjarjes sportive duht që të mos gënjeheni nga koeficientët falls që mund të krijohen. I cilësoj falls sepse vetë rritmi i lojës mund të favorizojë momentalisht një skuadër dhe që përfundimi mund të dalë i kundërt. Zgjidhni atë mënyrë të cilën ju e menaxhoni më lehtë dhe krijoni një bast më të mirë dhe të sigurt.

Situatat e basteve

Cdo situatë e caktuar mund të favorizojë një apo tjetrën mënyrë e të vendosurit bast, është e rëndësihme që ju të shfrytëzoni si duhet dhe të jeni fleksibël dhe varësi të situatave. Le të marrim në shqyrim disa prej tyre për një analizë më të plotë.

-Bastet përpara ndeshjes

  • Nëse koeficienti është adekuat për të vendosur një bast
  • Nëse besoni dhe analizoni se favortiti do të triumfojë në këtë ngjajre sportive
  • Nëse nuk doni që të humbisni një bast të mundshëm

-Bastet e drejtpërdrejta

  • Nëse mendoni se koeficienti para ndeshjes nuk është i favorshëm për të luajtur një ndeshje
  • Nëse mendoni se do të arrini të përdorni si duhet koeficientët e një basti live që sic dihet janë tepër të lëkundur.

Metoda më e mirë

Një pyetje e cila nuk mund të marrë një përgjigje të prerë dhe të sigurojë bastvënësit se kjo është mënyra e duhur në mundësitë që oforen. Cdo bastvënës është e rëndësihme që të krijojë një strategji loje e cila ta cojë drejt fitimit dhe pse jo sipas situatave të përdori atë mënyrë që është më parnë suksesit. Është e rëndësihme që të dini paraprakisht që nuk duhte të mundoheni dhe të persekutoni veten për të gjetur metodën më të mirë. Cdo humbje që mund të pësoni mund të shndërohet në një mësim dhe duhet shfrytëzuar për të marrë më të mirën nga basti tuaj.

Dhe në rastin e metodave është e rëndësihme që të arrini të bëni diferencën dhe të shfrytëzoni metodën e duhur. Është e rëndësihme që ju të bëni një bast të sukseshëm duke përdorur metodën që ndiheni të lirë dhe të aftë më shumë.


Lajmet përkatëse