Menu

Bastet dhe kazino në Kosovë

Kuadri ligjor për biznesin e lojërave të fatit në Kosovë

Legjislacioni i brendshëm i Kosovës e ndaloi që të ofrohet shërbimi i basteve dhe i kazinove. Këto shërbime tashmë janë të pamundura që të merren prej lojtarëve dhe të ofrohen nga ofertuesit në pika fizike. Revokimi i lisencave të këtyre kompanive nuk e preku fushën online të funksionimit të tyre. Duke krijuar një vakancë ligjore është pak e vështirë që të bëhet mirë administrimi i basteveonline.

Për këtë arsye shërbimi i basteve online ofrohet në teritorin e kosovës nga shumë kompani të ndryshme.

Edhe në Ministrinë e Financave kanë treguar se me plotësimet që i janë bërë Ligjit në Komisionin për Buxhet dhe Financa të Kuvendit të Kosovës, veprimtaria u ndalohet gjithë lojërave të fatit, duke përfshirë edhe Lotarinë e Kosovës.

100% bonus €400 & 100 free spins
 • Mundësi të pafundme zgjedhjesh mes ngjarjeve sportive të ofruara
 • Aplikacioni më i mirë i lojërave dhe basteve në smartphone
 • Mundësi të shumta zgjedhjesh per lojërat në kazino
Bonus deri në 100 EUR në depozitën e parë
 • Ngjarje sportive të shumta në ditë
 • Sporte nga me elitaret dhe jo vetëm
 • Bonuse të shumta për lojtarët
Bonus 122% deri në 100 EUR
 • Web tepër i thjeshtë në aksesim
 • Pafundësi zgjedhjesh
 • Bonuse dhe Promovime të shumta
100 EUR bonus
 • Web-faqe tepër funksionale
 • Suporti ofrohet në disa gjuhë
 • Depozitimi një proces me tepër mundësi zgjedhjeje

Kompanitë e basteve që operojnë me aktivitetin e tyre të basteve online dhe të lojërave të fatit funksionojnë normailisht. Ka dhjetra kompani që ofrojnë shërbimin e tyre dhe shumë të tjera që janë duke hyrë në treg. Operimi i këtyre kompanive online bëhet i mundur për shkak se ato janë të paisur me lisenca specifike dhe mund ta ofrojnë shërbimin e tyre kudo pa asnjë lloi problemi. Këto kompani përvese funksionojnë prej kohësh kanë krijuar dhe një klientelë të tyren.

Institucionet ligjore të lojërave të fatit në Kosovë

Kosova ka një sërë institucionesh të cilat bëjnë mbikqyrjen e zbatimit të masava kufizuese ne këtë kohë që jane të ndaluara edhe po ashtu gjat kohës që janë funksionale janë në vëzhgimin e tyre institucione si Administrata Tatimore e Kosovës(ATK) dhe Ministrinë e Financave.

Kompanitë të cilat ofrojnë shërbimin e tyre në Kosovë janë të shumta që prej atyre kompanive të cilat kanë një emër ndërkombëtar deri te ato të cilat kanë hyrë rishtaz në tregun e basteve online. Kompanitë e bastev kanë krijuar një mbështetje për të gjithë lojtarët e tyre dhe për këtë shkak ato kanë krijuar një imazh të tyren në lidhje me përzgjedhjet që bëjnë klientët. Janë të shumta ato kompani që ofrojnë shërbimin dhe për këtë arsye duhet të shërbejë dhe një filter por për momentin filtri i vetëm ngelet përzgjedhja që bëhet nga lojtarët.

Të gjitha kompanitë të cilat operojnë janë të paiur me lisenca në det të hapur cka i’u jep mundësinë që të zhvillojnë aktivitetin e tyre normalisht pavarësisht legjislacionit të brendshëm apo kushteve të tjera ligjore.

Vlerësimi i basteve online në Kosovë

Ligjet e vitit 2019 që ndalojnë institucionet e lojërave të fatit në tokë nuk prekën operatorët që ofrojnë shërbime në internet. Prandaj, shqiptarwt e kosovws vendosin bast në mënyrë aktive në sporte, ngjarje jo-sportive, luajnë poker, ruletë, lojëra elektronike, etj. në internet. Nga ana tjetër, autoritetet e vendit nuk mund të pezullojnë punën e basteve dhe kazinove në internet. Kjo lejon lojtarët të regjistrohen në faqet e internetit të institucioneve lokale dhe të huaja të lojërave të fatit pa asnjë kufizim nga ofruesit e Internetit.

* Megjithëse pamja e punës aktive bëhej në mënyrë periodike dhe faqet ndryshuan adresat e tyre.

Meqenëse shumë kompani ndërkombëtare pranojnë lojtarë nga Kosova, lufta për udhëheqjen e tregut po ashpërsohet. Në mënyrë që të tërheqin sa më shumë përdorues të jetë e mundur dhe të hyjnë në vlerësimet TOP, blerësit ofrojnë më shumë shpërblime, mënyra të përshtatshme pagese dhe mbështetje cilësore për përdoruesit e tyre.

Nr Kompanit e basteve Vleresimi sipas MA-Futball
1 Stoiximan 5.0
2 Bwin 4.7
3 Novibet 4.5
4 Bet365 4.3
5 Sportingbet 4.3
6 NetBet 4.3
7 BetShop 4.2
8 Favorit 4.0
9 1Win 4.0
10 Beterbels 4.0

* Të dhëna nga një botim i famshëm në internet i futbollit në Kosovë

Përveç kësaj, lista e blerësve TOP-20, sipas MA-Football, përfshin 22Bet, me të cilin ne bashkëpunojmë. Në këtë faqe mund të gjeni informacione rreth 22Bet, 1xBet dhe BetWinner – më të mirat, sipas mendimit tonë dhe vlerësimet e përdoruesve, kompanitë e basteve në Kosovë. Falë bashkëpunimit tonë me kompanitë, lojtarët mund të marrin një bonus shtesë për regjistrim. Për ta bërë këtë, duhet të përdorni kodin promovues të disponueshëm në komentet e libralidhësve. Aty mund të gjeni edhe udhëzime më të hollësishme për përdorimin e kodeve speciale.

Nëse nuk jeni njohur tashmë me 1xBet, BetWinner dhe 22Bet, ne sugjerojmë të hedhim një vështrim të shpejtë në tabelën tonë të krahasimit. Ajo përfshin karakteristikat kryesore për kompanitë e basteve:

1xbet BetWinner 22Bet
Vleresim sipas UA-Futboll Portal Nuk ka Nuk ka Nuk ka
Fillimi ne internet viti 2012 2018 2017
Licensat e sitit 1668 JAZ nga Curaco eGaming Nr 8048 JAZ nga Antillephone NV(Curaco) Nr 8048 JAZ nga Antillphone NV(Curaco)
Bllokimi i Faqes ne Kosovë Nuk zbulohet Nuk zbulohet Nuk zbulohet
Version shqip i faqes ka ka ka
Mbeshtetje ne gjuhen shqipe ka ka ka
Mbeshtetje per biseda te drejtperdrejta ka ka ka
Aplikacion celular Po,version per Android dhe IOS Po,version per Android dhe IOS Po,version per Android dhe IOS
Ngjarje sportive ka ka ka
Ndeshje trasmetuese ka ka ka
Ngjarje jo-sportive ka ka ka
Bixhoz ka ka ka
Shuma e bonusit te regjistrimit Deri 100USD Deri 150USD Deri 120USD+22 pike bastesh
Numri i menyrave te pageses 37 mundesi pagese 36 mundesi pagese 36 mundesi pagese
Llogari ne euro ka ka ka

 

Siç mund ta shihni nga tabela, oferta e 1xBet, BetWinner dhe 22Bet përfshin bastet mbi sportet, ngjarjet jo-sportive dhe lojërat e fatit. Për numrin e ngjarjeve dhe lojërave të disponueshme, kompanitë mund të konkurrojnë me blerësit më të mirë të përfaqësuar në vlerësimin e përmendur. Kushtojini vëmendje edhe bonusit të regjistrimit. Shpërblimi është mesatar për tregun, por ai mund të rritet lehtësisht. Mjafton të përdorni kodet tona promocionale të disponueshme në rishikimet e hollësishme të krijuesve të librave 1xBet, BetWinner dhe 22bet. Me ndihmën e kodeve speciale, ju mund të rrisni shumën e bonusit të mirëseardhjes me një tjetër 30%.

Zyrat e kompanive 1xBet, BetWinner dhe 22Bet janë interesante jo vetëm për shkak të ofertës dhe bonusit të regjistrimit. Nëse jeni të interesuar për këto kompani, mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me secilën prej tyre në faqen tonë të internetit. Ne kemi përgatitur rishikime të hollësishme që përshkruajnë “pikat e forta” dhe “dobësitë” e secilës prej kompanive.

Përveç vlerësimeve të lojtarëve, në faqen tonë të internetit mund të gjeni informacione shtesë për lojtarët fillestarë. Autorët e burimit kanë përvojë shumë vjeçare në bast dhe bixhoz, kështu që ata vendosën të ndajnë rekomandimet e basteve me lexuesit. Artikujt në dispozicion do t’ju ndihmojnë të analizoni saktë ngjarjet, të zgjidhni strategjinë e duhur për vendosjen e basteve të vetme dhe baste të shprehura, bastet e drejtpërdrejta, etj. Përveç kësaj, informacione të tjera të dobishme rreth basteve i presin lexuesit së shpejti.

Ne do të jemi të lumtur t’ju shohim në faqen tonë të internetit!