Menu

Sistemi D’Alembert

Sistemi D'Alembert

Sistemi D’Alembert

Sistemi D’Alembert është një nga sistemet më të thjeshta të basteve. Për sa i përket popullaritetit të tij është ndoshta i dyti vetëm pas sistemit Martingale. Në të vërtetë ka disa karakteristika me Martingale, pasi që të dyja janë progresione negative që përfshijnë rritjen e madhësive të aksioneve pas një basti humbës dhe uljen e tyre pas një basti fitues.

Piketat rriten më ngadalë me këtë sistem sesa me Martingale, duke e bërë më pak të mundshëm që aksionet të rriten në mënyrë qesharake. Ky është një avantazh në një farë mase, megjithatë anasjelltas për këtë është që humbjet të rikuperohen më ngadalë. Kështu që shanset për të bërë një lloj humbje janë në të vërtetë më të mëdha, por madhësia e cdo humbjeje në përgjithësi është më pak katastrofike kur godet një seri bastesh humbëse.

Ne e shpjegojmë sistemin D’Alembert në detaje në këtë shkrim. Ne ju tergojmë se si ta përdorni, dhe më pas eksploroni nëse mund të funksionojë apo jo.

Si përdoret sistemi D’ Alembert ?

Ky sistem u emërua nga matematikani francez Jean-Baptiste le Rond d’Alembert. Ai, si shumë lojtarë të fatit para dhe pas, bëri gabime kur ra në mashtrimin e lojërave të fatit. Nuk dihet se sa i kushtoj kjo, por të tjerët që kanë bërë të njëjtin gabim kanë humbur të gjithë fondin e tyre të basteve.

Cila është lajthitja e lojërave të fatit ?

Lajthitja e lojërave të fatit, ose gabimi i Monte Carlo-s, është në thelb besimi i gabuar se probabiliteti i një rezultati ka ndryshuar kur në fakt mbetet i njëjtë. D’ Alembert e pranoi atë, pasi argumentoi qe probabiliteti i një monedhe të ulej në kokë u rrit më shpesh kur ajo ulej në bisht. Kjo është false, pasi shanset mbesin saktësisht të njejta pavarësisht se cfarë ka ndodhur më pas.

Sistemi D’ Alembert zbatohet zakonisht dhe në bastet që ju vendosni për lojën e ruletës, por mund të përdoret pothuajse për cdo bast parash. Është e bazuar në teorinë se duhet të ketë një ekuilibër dhe me bastet e parave. Ideja është që gjithmonë duhet të fitoni përafërsisht të njejtën numër bastesh parash si të humbni. Për ta thënë ndryshe, funksionon mbi bazën që e kuqja do të dilte përafërsisht i njëjtë numër të herëve si e zeza gjatë seancës së luajtjes së ruletës.

Është një sistem shumë i drejtpërdrejtë për të mësuar, i cili ndoshta shpjegon popullaritetin e tij në një farë mase. Këtu është një udhëzues i shpejtë për të vënë atë në praktikë.

  • Rregulli nr. 1 – Vendosni njësinë bazë të bastit

Para se të filloni, duhet të vendosni se cila do të jetë njësia juaj e bastit bazë. Kjo mund të jetë gjithcka që dëshironi , por ne do t’ju këshillojmë të bëni atë jo më shumë se 5% të regjistrit tuaj total. 2% është një shumë më e balancueshme dhe më e këshillueshme.

  • Rregulli nr. 2 – Filloni me njësinë bazë

Ju duhet të fusni saktësisht një njësi të basteve në bastin e parë të cdo cikli kur përdorni sistemin D’ Alembert.

  • Rregulli nr. 3 – Rritini aksionet pas një humbjeje

Pas cdo basti të humbur, pjesa e parë për bastin e mëposhtëm duhet të rritet me një njësi të basteve. Nëse keni filluar me 5 dollarë, për shembull, atëherë do të rritnit pjesën e aksioneve në 10 dollarë nëse humbisni. Nëse më pas keni humbur përsëri, do ta rrisni aksionin në 15 $.

  • Rregulli nr. 4 – Ulni aksionet pas një fitoreje

Pas cdo basti fitues, pjesa e parë për bastin e mëposhtëm duhet të ulet me një njësi të basteve. Nëse një bast fitohet me një kunj të vetëm një njësie, atëherë mbetet i njëjtë për bastin vijues.

Sic mund ta shihni, ky sistem është sigurisht mjaft i thjeshtë për tu zbatuar. Dhe, nëse fitoni afërsisht të njejtën numër bastesh sikurse humbni, atëherë duhet të dilni përpara. Kjo sepse bastet tuaja fituese do të kenë qenë në nivele më të larta sesa bastet tuaja humbëse. Tingëllon shumë mirë në teori, por pyetja kryesore, sigurisht a funksionon në praktikë ?

A funksionon D’ Alembert ?

Nuk ka dyshim që D’ Alembert mund t’ju ndihmojë të fitoni para në afat të shkurtër. Ju mund të bëni një fitim edhe kur humbni më shumë bast sesa fitoni. Ju duhet sekuenca e duhur e rezultateve që kjo do të ndodhë edhe pse, dhe këtu është sistemi me të meta thelbësore. Cdo sekuencë është e mundur, dhe disa sekuenca mund të jenë shumë të kushtueshme kur përdorni D’ Alembert.

Është mjaft e mundëshme që të merrni një varg disa bastesh humbëse radhazi. Le të hedhim një vështrim në rezultatet nëse kjo ka ndodhur. Ne do të supozojmë se ju keni filluar me një njësi bazë pre 5 $, dhe po vini bast mbi të zezën në ruletë.

Bast 5 $ , humbje, 5 $ minus.

Bast 10 $ , humbje, 15$ minus.

Bast 20 $ , humbje, 50 $ minus.

Bast 25 $ , humbje, 75 $ minus.

Bast 30 $ , humbje, 105 $ minus.

Në këtë pikë ju jeni 21 njësi bastesh poshtë dhe një varg me gjashtë humbje nuk është aspak e pazakontë në tryezën e ruletës. Mund të vazhdojë të përkeqësohet, dhe nuk ka absolutisht asnjë garanci se do të vazhdojë më tej me një seri fituese për të rrimarë të gjitha ato humbje. Ekziston gjithashtu gjithmonë rreziku që të shkoni në një rresht humbjesh aq kohë sa të vendosni të gjithë fondin tuaj. Edhe nëse keni shumë para për të luajtur, ju mund të arrini në fazën kur shuma e kërkuar është mbi kufirin e tryezës.

Ky sistem nuk bën absolutisht asgjë për t’ju mbrojtur nga humbja e disa basteve radhazi. Në fakt, në të vërtetë do të përfundoni duke humbur shuma të konsiderueshme nëse e bëni. Dhe brezat e humbjeve u ndodhin të gjithëve me raste. Prandaj, ndërsa mund të jetë fitimprurëse në një periudhë afatshkurtër, ndoshta do t’ju kushtojë para në planin afatgjatë.

Rregullimi i D’ Alembert

Ka disa modifikime që mund t’i bëni këtij sistemi për ta bërë atë potencialisht më tërheqës. Për shembull, ju mund të rregulloni shumat nga dy (ose më shumë ) njësi pas cdo basti për të ndihmuar në rritjen e shanseve tuaja për të arritur një fitim kur rezultatet alternohen në mënyrë të arsyeshme shpesh midis fitoreve dhe humbjeve. Sigurisht, ana tjetër e kësaj është që ju do të humbni më shumë nëse shkoni në një seri humbjesh.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të vendosni një nivel basti në të cilin ju ndaloni rritjen e aksioneve dhe të ktheheni të kunji juaj bazë dhe të filloni përsëri. Për shembull, ju mund të vendosni të mos shkoni kurrë më lart se pesëfishi i aksioneve tuaja bazë. Kjo do të minimizonte humbjet tuaja nëse do të kishit një seri të gjatë humbjesh, por gjithashtu do të zvogëlonte shanset tuaja për të rikuperuar humbjet tuaja.

Përmbledhje

D’ Alembert mund t’ju ndihmojë që të fitoni para në një grup të duhur rethanash, por gjithashtu mund t’ju kushtojë shumë para në një rrethanë të gabuar. Në fund të fundit e njejta gjë është e vërtetë nëse thjesht vë bast në nivelin e aksioneve. Si i tillë, ne me të vërtetë nuk od e rekomandojmë këtë sistem, pasi ai në mënyrë efektive i shërben shumë pak qëllimit.

Është disi më pak e rrezikshme se Martingale, pasi shkalla me të cilën rritni shumat tuaja është shumë e ngadaltë, por nuk ofron të njëjtin përfitim të mundshëm për të rikuperuar të gjitha humbjet tuaja me një bast fitues. Ne nuk do të shkonim aq larg sa të themi që ju absolutisht nuk duhet të përdorni, por nëse jeni të vendosur të përdorni një sistem bastesh, për mendimin tonë ka mundësi të mira fitimi.

Lajmet përkatëse