Menu

Sisitemi Martingale

Sisitemi Martingale

Sisitemi Martingale

Sistemi Martingale është një nga sistemet më të vjetra dhe më të njohura të basteve që ekzistojnë. Është gjithashtu njq nga më të lehtat për tu mësuar, pasi nuk ka llogaritje të komplikuara të përfshira. Matematika e kërkuar është shumë themelore dhe ka vetëm disa hapa të thjeshtë për t’u ndjekur.

Si një sistem progresiv negativ, Martingale përfshin rritjen e aksioneve tuaja kur humbni. Bazohet në teorinë se ekziston një probabilitet i ulët që të humbni një numër të madh të basteve radhazi, dhe se gjithmonë do të fitoni një përfundimisht. Sado e shëndetshme të duket kjo llogjikë, në fund të fundit është me të meta.

Përqindja e lojëtarëve që kanë provuar sistemin Martingale në një kohë ose në një tjetër është ndoshta mjaft e lartë. Kjo ka të ngjarë të jetë pjesërisht për shkak të thjeshtësisë së tij, dhe pjesërisht sespe duket se është një sistem i patrembur në shikim të parë.

Fatkeqësisht, si të gjithë sistemet e tjera progresive të basteve, edhe ky nuk ka asnjë garanci për sukses. Në fakt, ai është potencialisht një nga sistemet më të rrezikshme që mund të përdorni. Do ta kuptoni pse nëse lexoni në këtë artikull. Ne kemi mbuluar sistemi në detaje, duke shpjeguar se si përdoret dhe pse nuk funksionon. Në kemi dhënë gjithashtu informacione për disa variacione alternative të këtij sistemi.

Si përdoret sistemi Martingale ?

Sistemi Martingale përdoret kryesisht në lojërat e kazinosë të cilat ofrojnë dhe baste. Bastet e jashtëme në tryezën e ruletës, sic janë tek ose cift, janë shembuj të mirë se ku lojtarët do të provojnë këtë sistem. Mund të përdoret gjithashtu në baste kalimi ose dhe në blackjack ose baccarat, dhe majde mund të përdoret edhe për bastet e parave në bastet sportive.

Nuk ka asgjë të komplikuar në lidhje me këtë sistem. Në parim ekzistojnë vetëm dy rregulla që duhen ndjekur :

  • Rregulli nr. 1 – Dyfisho bastin tënd sa herë humb.
  • Rregulli nr. 2 – Vendosni një njësi bazë për cdo fitore.

Kjo në të vërtetë është gjithcka që është Martingale. Njësia bazë e përdorur mund të jetë cdo shumë, megjithatë është një ide e mirë për ta mbajtur atë të vogël për arsye që do të bëhen të dukshme më vonë.

Sistemi Martingale në praktikë

Si shembull, le të themi që keni dashur të përdorni sistemin Martingale kur luani ruletë. Ju vendosni që do të përdorni një njësi bazë të aksioneve prej 5 $, dhe vini bast cdo herë. Basti juaj i parë do të ishte 5 dollarë në numrat tek. Nëse do të dilte një numër tek, do ta mbash shumën prej 5 dollarësh. Nëse do të dilte një numër cift, do ta dyfishosh shumën tënde në 10 dollarë. Nëse një numër cift shfaqet përsëri, ju do të dyfishoni përsëri pjesën tuaj. Kështu që do të ishit deri në 2o dollarë.

Parimi që luhet këtu është duke u dyfishuar, kur përfundimisht të fitoni, do të fitoni përsëri të gjitha humbjet tuaja dhe do të fitoni një njësi bazë. Shembulli i mëposhtëm e tregon në praktikë.

Basti 5 $, humb. Totali -5 %.

Dyfisho në 10 $, humb. Totali -15 $.

Dyfisho në 20 $, humb. Totali -35 $.

Dyfisho në 40 $, fito. Totali +5 $.

Nuk ka rëndësi se sa baste humbni radhazi, ose cila është njësia juaj bazë. Nëse ndiqni sistemin, gjithmonë do të merrni një fitim prej pikërisht një njësie bastesh kur përfundimisht të fitoni një bast.

Në këtë fazë ju mund të entuzioazmoheni për mundësinë e përdorimit të këtij sistemi dhe për t’u bërë të pasur. Kjo është saktësisht sa reagojnë shumë njerëz kur dëgjojnë për herë të parë për sistemin Martingale, pasi duket si mënyra perfekte për të bërë fitime të garantuara në kazino. Në të vërtetë nuk është ashtu sic do ta zbuloni.

A funksionon sistemi Martingale ?

Ky sistem mund të funksionojë në periudha afatshkurtër. Mund të funksionojë edhe për një periudhë të zgjatur kohe nëse shmangni ndonjë vijë humbjeje të gjatë. Sidoqoftë, problemet fillojnë kur vazhdoni të humbni. Dhe, realisht, kjo do të ndodhë te ju në një moment.

Pengesa më e madhe e sistemit Martingale është se nuk duhen shumë baste humbëse radhazi që aksionet e kërkuara të bëhen shumë të larta. Le të kthehemi te shembulli ynë i mëparshëm, ku keni filluar me 5 dollarë dhe të shohim se cfarë do të ndodhë me aksionet tuaja nëse humbisni vetëm gjashtë baste me radhë.

$5 – $10 – $20 – $40 – $80 – $160 – $320

Pasi të keni humbur gjashtë baste rresht, gjë që është krjetësisht e mundur, tani ju kërkohet të merrni 320 dollarë për bastin tjetër. Kjo është 64 herë më shumë se aksioni tuaj bazë dhe tashmë ju keni humbur 315 dollarë. Ju mund të mendoni se jeni i sigurt për të fituar një tjetër, por nuk ka aspak garanci se do të fitoni. Është akoma një shans , pavarësisht se cfarë ka ndodhur më parë.

Nëse do të humbisnit tjetrën, tani do të binit 635 dollarë më poshtë. Dhe duhet të merrnit 640 dollarë për bastin tjetër të ardhshëm. Në këtë pikë, ka një shans të mirë që keni kaluar të gjithë fondin tuaj. Edhe nëse nuk e keni bërë, një ose dy humbje mund të provojnë të jenë shumë të shtrenjta. Ju madje të kapni kufirin e tryezës dhe të mos jeni në gjendje të bëni pjesën e kërkuar.

Kjo është ajo ku sistemi Martingale dështon. Është një sistem perfekt nëse keni një fond të pafund dhe një kazino pa asnjë aksion maksimal, por anjëra nga këto gjëra nuk është e mundur. Nëse e përdorni këtë sistem mjaftueshëm, gjithmonë do të përfundoni duke goditur në një pikë ku nuk keni më para ose duhet të bëni më shumë se maksimumi i tryezës. Ju mund të shkurtoni humbjet tuaja dhe të filloni përsëri, natyrisht, por është pothuajse e sigurt që do të keni fshirë cdo fitim që mund të keni bërë më parë. Ju ndoshta do të keni humbur shumë më tepër gjithashtu në krye.

Kujdes!!

Ju ndoshta mund ta lexoni këtë dhe të mendoni se një rresht humbës për aq kohë sa t’ju shkaktojë probleme nuk ka gjasa. Le të ju sigurojmë se mund të ndodhë lehtë. Në fakt, ka të ngjarë të jetë shumë më e mundëshme sesa mendoni. Shanset për të fituar cdo bast janë gjithmonë saktësisht të njejta, pavarësisht nga ajo që ka ardhur më parë.

Vetëm se keni parë një numër cift të dalë dhjetë herë rresht në tryezën e ruletës, rrotullimi tjetër nuk ka shumë gjasa të jetë cift në rrotullimin tjetër. Të menduarit ndryshe njihet si lajthitje e lojërave të fatit, dhe ka qënë shkatërrimi i shumë lojtarëve të fatit.

Si i tillë, sistemi Martingale nuk është ai që ne do të rekomandonim. Rreziku është shumë i lartë kur krahasohet me fitimet e mundëshme. Mos harroni se cdo bast fitues do të rezultojë vetëm në një fitim prej një njësie bazë. Nëse jeni plotësisht të vendosur për t’i dhënë asaj një provë, ju lutem provoni disa herë duke luajtur falas në një kazino online së pari. Ekzistojnë të gjitha mundësitë që të shihni se sa është e mundur të humbni gjithcka.

Variantet e Sistemit Martingale

Nuk dihet me siguri se kur dhe nga ka origjinën sistemi Martiangle, megjithëse është pranuar gjerësisht se ai mban emrin e Jon Henry Martingale. Ai ishte pronar i një shtëpie britanike të lojërave të fatit në shekullin e 18-të dhe ai promovoi përdorimin e sistemit tëk klientët e tij të lojërave të fatit. Kur mendoni se ai sigurisht do të donte që klientët e tij të humbnin para, kjo vetëm duhet t’ju japë një ide se kush favorizon sistemin në fund të fundit.

Sistemi nuk u shpik nga Martiangle dhe besohet se praktika e dyfishimit pas një humbje kishte ekzistuar tashmë për shumë vite përpara se të merrte emrin. Me një histori kaq të gjatë, të kombinuar me faktin se në të vërtetë nuk funksionon dhe mund të jetë shumë e kushtueshme, mund të mendoni se përdorimi i sistemit do të kishte përfunduar. Megjithatë nuk ka ndodhur, dhe njerëzit ende e përdorni sistemin.

Për më tepër, njerëzit në të vërtetë kanë zhvilluar variacionet shtesë të sistemit. Ata të gjithë kryesisht janë të bazuar në të njëjtin koncept themelor, kështu që të gjithë janë të dënuar të dështojnë gjithashtu. Këtu janë disa detaje nga variacionet më të njohura.

Mini Martingale

Me këtë ndryshim, ju kufizoni sasinë e herëve që dyfishoni, Ideja është se kjo do të parandalojë që aksionet të rriten në mënyrë qesharake. Ndërsa e bën këtë, kjo do të thotë gjithashtu që ka më shumë të ngjarë të përjetoni një seri humbjesh kur nuk arrini të merrni një fitore. Ju do të humbni paratë tuaja më ngadalë me këtë ndryshim, por përsëri do të humbni para nëse nuk merrni një fat të mahnitshëm.

Anti – Martingale

Anti – Martingale njihet gjithashtu si Reverse Martingale, dhe në thelb e kthen sistemin përeth. Në vend që të dyfishoni pas humbjeve, ju dyfishoheni pas fitoreve. Ideja këtu është që ju të mund të fitoni shuma të mira nëse vazhdoni me një fitore. Sigurisht, ju duhet të ndaloni në një moment ose do të përfundoni duke i kthyer të gjitha fitimet tuaja me një humbje. Ky është një opsionmë i sigurt se sistemi origjinal por edne nuk ofron asnjë garanci për të fituar.

Grand Martingale

Ky ndryshim përcakton të kapërcejë një nga problemet me sistemin origjinal, se përfitimet janë shumë të ulta për rrezikun e përfshirë. në vend që thjesht të dyfishoni pas një humbje, ju dyfishoni shumën tuaj dhe gjithashtu shtoni një njësi shtesë. Në këtë mënyrë, ju do të fitoni më shumë se një njësi të vetme bazë në cdo sekuencë që përfundon me fitore. Kjo nuk e kapërcen problemin kryesor megjithatë, se aksionet po marrin shumë në një moment. Kjo e bën problemin më të keq në fakt, pasi ju jeni duke rritur aksionet tuaja me një normë më të shpejtë.

Lajmet përkatëse