Menu

Sistemi Labouchere

Sistemi Labouchere

Sistemi Labouchere

Labouchere nuk është për ju nëse jeni duke kërkuar për një sistem të thjeshtë bastesh progresive. Është një nga sistemet më të komplikuara dhe duhet të mësohet. Pavarësisht nga ndërlikimet e tij, megjithatë, ai është akoma një nga sistemet më të njohura dhe më i popullarizuari në mesin e lojtarëve.

Ky sistem njihet gjithashtu me disa emra të tjerë, përfshirë Spilit Martingale, Sistemin e Anulimit dhe Progresin Amerikan. Është një sistem progresiv negativ, kështu që përfshin rritjen e aksioneve pas humbjes së basteve. Ideja kryesore është që ju të jeni në gjendje të rikuperoni humbjet nga humbja e basteve me një numër më të vogël fitimesh.

Ky parim është i ngjashëm me Martingale, një tjetër sistem progresiv negativ, por Labouchere nuk përpiqet të rikuperojë të gjitha humbjet e mëparshme me një fitore të vetme. Në vend të kësaj, ai përpiqet të rikuperojë humbjet me fitore të shumëfishta.

Ne e kemi dedikuar këtë artikull këtij sistemi në disa detaje më poshtë, duke shpjeguar se si është përdorur dhe duke parë nëse mund t’ju ndihmojë ose jo të bëni një fitim.

Si përdoret sistemi Labouchere ?

Sistemi Laboucher u zhvillua nga lojtari i mprehtë i ruletës Henry Labouchere (1831-1912). Është krijuar për t’u përdorur në tryezën e ruletës, vecanërisht për paratë e barabarta jashtë basteve të tilla si e kuqe ose e zezë, apo tek ose cift. Mund të përodret me ndonjë propozim të parave edhe pse, duke përfshirë të tjera kazino si balckjack dhe baccarat. Bastet sportive janë një mundësi për të shfrytëzuar këtë sistem.

Për të filluar me sistemin, gjëja e parë që duhet të bëni është të shkruani një sekuencë numrash. Teknikisht kjo mund të jetë cdo sekuencë që dëshironi të jetë, megjithatë duhet të mendoni pak për të. Ne do ta trajtojmë këtë me pak më shumë detaje më vonë. Për hir të këtij shpejgimi, ne do të përdorim sekuencën e mëposhtme të thjeshtë.

1-2-3

Fitimi i mundshëm për secilin cikël të këtij sistemi është i barabartë me vlerën totale të numërave në sekuencën e zgjedhur. Në këtë rast, është 6 dollarë.

Sa herë që vini bast, shuma tuaj duhet të jetë e barabartë me shumën e numërit të parë dhe numërin e fundit në sekuencë tuaj. Duke përdorur shembullin e mësipërm, prandaj do të ishte 4$ (1+3).

Nëse e fitoni bastin tuaj, atëherë hiqni numrin e parë dhe të fundit nga sekuenca. Pra, me këtë sekuencë do të kryqëzonit një dhe tre.

Nëse e humbisni bastin tuaj, në vend të kësaj shtoni shumën e hedhur në fund të sekuencës. Pra, të bumbasësh bastin tënd të parë me këtë sekuencë do të thotë të shtosh një 4.

1-2-3-4

Rregullat e mësipërme zbatohen pas cdo basti. Fito, dhe kalon numërat. Humb, dhe shtoni një numër në fund. Për cdo bast pasues, ju gjithmonë vini shumën e kombinuar të numërave të parë dhe të fundit.

Përjashtim i vetëm nga ky rregull është nëse ju mbetet ndonjëherë vetëm me një numër. Atëherë ju vetëm vini atë shumë. Nëse ndodh që ta fitoni atë bast, cikli ka mbaruar dhe ju filloni përsëri me sekuencën origjinale. Pra, kur përdorni 1 – 2 – 3, do të thotë duhet të fitoni vetëm dy bastet e para që cikli të mbarojë. Ju do të kishit fituar 4 dollarë dhe më pas 2 dollarë, për një humbje totale prej 6 dollarësh. Sic e kemi thekusuar tashmë, kjo është totali i të gjithë numërave në sekuencën origjinale.

E gjitha kjo duket mjaft e thjeshtë deri më tani, por gjërat bëhen pak më të komplikuara kur humbim disa baste. Kjo është kur sekuenca filon të zgjatet. Këtu janë disa shembuj, përsëri duke filluar me 1 – 2 – 3.

Shembulli 1

Nëse e humbni bastin e parë prej 4 $, atëherë do të shtoni një katër në fund të seksionit të numërave, i cili tani do të ishte 1 – 2 – 3 – 4. Basti tjetër do të ishte 5 dollarë (1+4). Nëse kjo do të fitonte, atëherë do të hiqnit një katër.

Mbetur me 2 -3, aksioni për bastin tjetër do të ishte gjithashtu 5$ (2 + 3). Le të themi që basti tjetër humbet. Tani duhet të shtohen pesë në sekuencë.

2 – 3 – 5

Pjesa e kërkuar tani është 7 dollarë. Nëse fitoni bastin tjetër, dy dhe pasë duhet të hiqen.

(2) – 3 – (5)

Pjesa e kërkuar tani është 3 dollarë. Fitimi që do të thotë se cikli ka mbaruar. Bastet e humbura janë gjithësej 9 dollarë dhe bastet fituesë janë gjithësej 15 dollarë (5 + 7 + 3). Kjo është një fitore totale prej 6 dollarësh, e cila përsëri është e barabartë me shumën e numërave në sekuencën origjinale.

Shembulli 2

Basti 4 $ ( 1+3 ), humb. Shtoni 4 në fund duke dhënë 1 – 2 – 3 – 4

Basti 5 $ ( 1+4 ), humb. Shtoni 5 në fund duke dhënë 1 – 2 – 3 – 4 – 5

Basti 6 $ ( 1+5 ), fiton. Fshini 1 dhe 5 duke dhënë 2 – 3 – 4

Basti 6$ ( 2+4 ), humb. Shtoni 6 në fund duke dhënë 2 – 3 – 4 – 6

Basti 8$ ( 2+6 ),humb. Shtoni 8 në fund duke dhënë 2 – 3 – 4 – 6 – 8

Basti 10$ ( 2+8 ), fiton. Fshini 2 dhe 8 duke dhënë 3 – 4 – 6

Basti 9$ ( 3+6 ), fiton. Fshini 3 dhe 6 duke dhënë 4

Basti 4$, humbet. Shtoni 4 duke dhënë 4 – 4

Basti 8$ ( 4+4 ), fiton. Fshini 4 dhe 4. Mbaron basti

Në këtë cikël do të kishit humbur pesë baste dhe do të kishit fituar katër. Humbje totale do të ishin 27 dollarë dhe totali fiton 33 dollarë. Fitimi i përgjithshëm do të ishte akoma 6 dollarë, pavarësisht se kishte më shumë baste humbëse sesa fituese.

Ky është thelbi i koncepit kryesor të Labouchere. Pavarësisht se sa kohë duhet për të hequr përfundimisht të gjithë numërat zinxhir, do të bënit një fitim të barabartë me vlerën totale të sekuencës origjinale të numërave. Në teori, kjo mund të arrihët duke fituar një numër më të vogël të basteve sesa që humbni, pasi bastet fituese do të jenë me baste më të larta se bastet e humbura.

Sic mund ta shihni, ky sistem është më i komplikuar se disa nga alternativat më të thjeshta. Sidoqoftë, pasi të mësoheni me rregullat nuk është aq e vështirë për t’u kuptuar.

Fleksibiliteti i Labouchere

Një nga aspektet pozitive të këtij sistemi është fleksibiliteti i tij. Meqënëse mund të rregulloni sekuencën fillestare të basteve, mund të rregulloni disi nivelet e rrezikut dhe shpërblimin. Për shembull, nëse filloni me një sekuencë më të gjatë të numërave më të lartë, atëherë mund të bëni një fitim shumë më të madh nëse arrini të përfundoni zinxhirin.

Problemi me bërjen e kësaj, sidoqoftë, është se madhësia e basteve tuaja do të rritet shumë më shpej nëse keni disa humbje. Sidoqoftë, mund të përdorni sekuenca që përfshijnë një numër zero. Kjo e bën sistemin shumë më të sigurt.

A funksionon sistemi Labouchere ?

Për shkak se Labouchere mund të kthejë një fitim përmes fitimit të basteve më pak se sa humbni, ka nga ata që besojnë se funksionon. Në të vërtetë, ju mund të fitoni para duke përdorur këtë sistem nëse arrini të shmangnivazhdimin e një serie të gjatë humbjesh. Problemi është se nuk ka kurrë ndonjë garanci se nuk do të shkoni në një seri të gjatë humbjesh. Në fakt është mjaft e mundëshme që ju të luani nëse luani mjaft shpesh ose për një kohë të mjaftueshme.

Duke rritur aksionet tuaja pas cdo humbjeje, një varg humbjesh mund të rezultojnë që shuma ë kërkuar të bëhet shumë e lartë. Ju mund të mos keni fonde të mjaftueshmë, dhe madje edhe me një bankroll të madh ka kufij bastesh për t’u marrë parasysh. Në thelb, në një mënyrë ose në një tjetër do të vijë një kohë kur nuk mund të bëni një bast në pjesën e kërkuar. Arritja e kësaj pike do të kushtojë pothuajse me siguri cdo fitim që keni fituar më parë më sistemin, dhe ndoshta edhe shumë më tepër.

Arsyeja që njerzit tundohen nga Labouchere, ose nga progresioni negativ, është sepse ata thjesht nuk mendojnë se do të humbin bastet e mjaftueshme me radhë për të shkaktuar një problem. Për shembull, ata supozojnë se nëse shohin një numër të kuq disa herë radhëzi në tryezën e ruletës, atëherë ai duhet të jetë i zi së shpejti.

Megjithatë nuk është e vërtetë. Rrota e ruletës nuk ka memorje dhe, madje, ka qenë e kuqe 20 herë me rashë, shanset që numëri i ardhshëm të jetë i kuq janë gjithmnë saktësisht të njejat sikurëse të jetë i zi. Besimi i gabuar se një numër i zi bëhet më i mundhsëm pasi të rrotullohet disa numëra të kuq në një rresht njihet si fasilitet i lojtarit. Kjo ka bërë që shumë lojatër të humbasin shuma të konsiderueshme parash, dhe ju me të vërtetë nuk doni të bëni të njejtën gjë.

Përmbledhje

Labouchere nuk është një sisitem i shkëlqyeshëm. Edhe pse mund të humbni më shumë bast sesa të fitoni dhe përsëri ta bëni një fitim, ekzisotn një shans shumë i madh që përfundimisht të humbni ndeshjen për shkak të një vargu të humbjeve të gjata. Ju mund të keni fat duke e përdorur atë disa herë, apo edhe për një periudhë të zgjatur kohe, Gjasat, sidoqoftë, janë që përfundimisht të përfundoni pa para.

Ndërsa ne nuk ju rekomandojmë vecanërisht që të përdorni Labouchere, ne e kuptojmë pse mund të jetë joshëse. Nëse jeni gati të pranoni rreziqet dhe të keni disiplinën për të siguruar që të ndaloni së luajturi kur bastet bëhen shumë të larta, atëherë mund të argëtoheni me të. Ju mund të keni disa seanca fituese, dhe thjesht do të duhet të shpresoni se seancat tuaja humbëse nuk janë shumë të këqija.

Lajmet përkatëse