Menu

Sistemi i basteve Fibonacci

Sistemi i basteve Fibonacci

Sistemi i basteve Fibonacci

Sistemi Fibonacci është një sistem bastesh për progresin negativ, që do të thotë se përfshin rritjen e aksioneve tuaja pas një basti humbjeje. Teoria është që të bësh këtë do të ndihmojë të fitosh para, pasi ka të ngjarë të kesh aksione më të larta në fitimin e basteve sesa në humbjen e basteve. Ky parim zbatohet për të gjithë sistemt e progresit negativ.

Ka sisteme më të thjeshta se Fibonacci, por përdorimi i tij nuk është tepër i komplikuar. Thjesht duhet të mësoni disa rregulla se si të rregulloni aksionet tuaja. Ju gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm për sekuencën Fibonacci, një seri e njohur numrash që ka disa përdorime.

Ne shpjegojmë se si të përdorim sistemin Fibonacci më poshë, dhe gjithashtu diskutojmë nëse ai mund të funksionojë në të vërtetë apo jo. Ne kemi filluar duke siguruar disa informacione shtesë mbi sekuencën Fibonacci dhe historinë e saj.

Rreth sekuencës Fibonacci

Sekuenca Fibonacci u prezantua për herë të parë në matematikën indiane, megjithëse atëherë nuk njihej me atë emër. Ai fitoi një ekspozim më të gjerë, vecanërisht në Perëndim, kur u shfaq në librin Liber Abaci ( përkthyer si ” Libri i Llogaritjeve” ), botuar në fillimin e shekullit të 13-të nga italiani Leonardo Pisano.

Ndër arritjet e tjera, Pisano ndihmoi në popullarizimin e sistemit modern të numërave në botën latine. Ai njihej me disa emra të tjerë, përfshirë Leonardo të Pizës dhe Fibonacci. Afërsisht pas tij që sekuenca Fibonacci është emëruar.

Kjo sekuencë fillon me një zero dhe pastaj një, dhe secili numër pasues është shuma e dy numrave të mëparshëm. Mund të vazhdojë pafundësisht, me pesëmbëdhjetë numrat e parë që shfaqen si më poshtë.

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377

Ju mund të jeni kuriozë dhe të pyesni se cfarë ka kaq të vecantë në këtë rend të numrave. Ato në fakt luajnë një rol të rëndësishëm në shumë aspekte të matematikës dhe natyrës. Ata janë referuar si sistemi i numrave të natyrës, pasi ato shpesh shfaqen në botën natyrore.

Informacion i rëndësishëm

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth këtij grupi të fuqishëm numrash, atëherë mund të dëshironi të lexoni faqen e Ëikipedia në sekuencën Fibonacci. Ju me të vërtetë nuk keni nevojë të kuptoni detajet më të hollësishme të sekuencës për të përdorur sistemin e lidhur të basteve.

Përdorimi i sistemit të basteve Fibonacci

Sistemi Fibonacci zakonisht përdoret kur vendosni edhe baste parash në kazino. Zakonisht përdoret nga lojtarët e ruletës në bastet e jashtme, të tilla si e kuqe ose e zezë, apo tek ose cift. Lojtarët e Craps mund të përdorin atë në pasim ose të mos kalojnë bastore. Mund të përdoret gjithashtu duke luajtur blackjack ose baccarat, ose madje edhe për baste parash në bastet sportive.

Ky sistem përdor sekuencën Fibonacci, por injoron zero në fillim. Prandaj, ose duhet të përpiqeni të mësoni përmendësh sekuencën ose ta keni shkruar diku.

Para se të vendosni sistemin në praktikë, duhet të vendosni se do të merrni pjesë për njësi. Kjo mund të jetë cdo shumë që ju zgjidhni, por ne do t’ju rekomandojmë ta mbani atë të vogël në krahasim me shumën totale me të cilën duhet të luani bixhoz. Rreth 2% është një udhëzues i mirë, dhe ne fuqimisht këshillojmë që të mos shkoni më lart se 5%.

Atëherë do të ndiqni tre rregulla në bastin tuaj.

Rregulli 1 – Filloni me një njësi basti

Basti juaj i parë në cdo cikël duhet të jetë gjithmonë një njësi e vetme bastesh. Kjo sepse, duke injoruar zero, një është numëri i parë në sekuencën Fibonacci. Pra, nëse do të kishit vendosur që të merrnit 5 dollarë për njësi, basti juaj i parë do të ishte për 5 dollarë.

Rregulli 2 – Filloni me një njësi

Pas një basti humbës, duhet të kaloni te një numër tjetër në sekuencën për llogaritjen e shumës së kërkuar. Pra, pasi të kesh humbur bastin tënd të parë, do të kalosh në numërin e dytë një në sekuencën. Kjo është sa njësi bastesh keni për bastin tuaj të dytë. Nëse e keni humbur edhe atë, do të zhvendoseni në numrin tjetër në sekuencë. Kjo është një dy, kështu që ju do të fusni dy njësi. Duke supozuar përsëri 5 dollarë për njësi, shuma e kërkuar tani është 10 dollarë.

Ky rregull zabtohet pas cdo humbje. Ju gjithmonë lëvizni në numrin tjetër në sekuencë, kështu që gjithmonë rritni shumat pas një basti humbës.

Rregulli 3 – Lëviz poshtë renditjes pas një fitoreje

Duke ndjekur një bast fitues, ju duhet të lëvizni poshtë dy numra në rend. Kështu që nëse fitoni pasi keni grumbulluar 13 njësi, për shembull, do të dilni vetëm pesë njësi në bastin tjetër. Nëse do të fitonit pasi të vini bast 55 njësi, në bastin tuaj të ardhshëm do të fusni 21 njësi.

Ky rregull zbatohet pas cdo fitoreje më përfjshtim të dy rregullave:

  • Nëse nuk keni lëvizur të paktën dy numra në sekuencë para se të fitoni, atëherë thjesht filloni përsëri në fillim.
  • Ju filloni në fillim të sekuencës nëse në ndonjë moment jeni në fitim për një cikël.

Përjashtimi i dytë në rregullin tre është një nga gjërat që e bën këtë sistem pak më të komplikuar se të tjerët. ju duhet të mbani shënim se sa po fitoni ose humbni gjatë cdo cikli të sistemit, në mënyrë që të dini se kur duhet të përfundoni dhe të ktheheni në fillim. Kjo është mjaft e lehtë kur jeni duke luajtur në internet, pasi mund të mbani gjurmët me stilolaps dhe letër ose të përdorni një ditar. Është pak më e vështirë kur luani në një kazino të drejtpërdrejtë, kështu që duhet të qëndroni të përqendruar.

A është funksional sistemi Fibonacci ?

Sistemi Fibonacci nuk bën asgjë për të përmirësuar shanset tuaja të përgjithshme për të fituar në kazino. Mund të ju ndihmojë tq fitoni para në një periudhë afatshkurtër, ose dhe për një periudhë më të gjatë kohore nëse arrini të shmangni një varg të gjatë humbjesh, por në fund të fundit është me të meta.

Problemi me këtë sisitem është në thelb i njëjtë si me cdo progresion tjetër negativ. Në një moment ju ka ngjarë të vazhdoni me një brez të gjatë humbjesh dhe aksionet rriten shumë.

Edhe pse ktheheni dy hapa mbrapa kur fitoni dhe ngjiteni vetëm një kur humbni, ka akoma të gjitha shanset që bastet të rriten aq shumë sa të mbaroni para soe të godisni bastin maksimal të lejuar në tryezë.

Prandja duhet të konkludojmë se sistemi Fibonacci nuk funksionon. Përkundër këtij fakti, ne nuk do t’ju këshillonim domosdoshmërisht ta injoroni plotësisht atë. Nëse ju pëlqen të përdorni sisteme bastesh, dhe jeni të përgatitur të pranoni rreziqet e përfshira, atëherë mund të jetë pak argëtuese. Vetëm mos harroni se nuk ka garanci për sukses me sistemin ( ose donjë sistem tjetër për atë cështje).

Një gjë që do të theksonim është sesa e rëndësishme është të qëndroni i disiplinuar. Para se të launi, duhet të vendosni për një shumë parash që jeni të lumtur të rrezikoni. Nëse e humbisni atë shumë, duhet të shkurtoni humbjet tuaja dhe të ndaleni.

 

Lajmet përkatëse