Menu

Vetbësimi është celsi i suksesit

Bet

Vetbësimi është celsi i suksesit

Në këtë seksion ju do të merrni një informacion më të detajuar rreth basteve dhe si duhet të veproni me to. Një infromacion i detajuar do të serviret për të gjithë ju dhe duhet që të jeni të vëmëndshëm në atë që do të lexoni sepse ka disa tema të cilat do të trajtohen për herë të parë në mënyrë kaq të detajuar. Është shumë e rëndësishme që ju të arrini të keni kuptuar dy nivelet e para të informacionit për të shkuar në një fazë më të detajuar dhe me më shumë informacion. Niveli i tretë do të ndërtojë një bagazh më të madh për të gjithë ju që jeni bërë pjesë e dy niveleve të para dhe që keni përcjellë në një mënyrë të regullt të gjithë informacionin. Tashmë ju do të jeni të aftë vetë dhe në gjendje që të bëni analiza më të sakta duke përdorur të gjithë faktorët në favorin tuaj. Mbështetuni në informacionet e përcjella dhe do të arrini të krijoni një tjetër nivel basti.

Vetbësimi është celsi i suksesit

Zgjedhja e kësaj teme si hyrse në nivelin e tretë të shkollës së basteve tregon dhe njëherë rëndësinë që ka vetbesimi në bastin që ju përzgjidhni. Kemi folur dhe më herët për të por në këtë seksion ju do të merrni një përfytyrim më të mirë se si funksionon dhe si duhet ta shndroni në armën tuaj më të fortë vetbesimin.” Ajo cka ne mendojmë do të ndodhe”- të tregohemi sa më shumë me vetbesim dhe pozitivitet për të marrë më të mirën nga basti tonë.

Copy & Paste

Historitë e suksesit janë ato që na frymëzojnë më shpesh, dëgjojmë për shumë njerëz të cilët kanë arritur suksesin dhe tregojnë rrugëtimin e tyre dhe madje ftojnë dhe njerëzit e tjerë që të bashkohen me ta. Është donjëherë shumë tunduese por është frika që do të ndiejmë nga paragjykimi i të kopjuarit. Të kopjosh një model suksesi është mënyra më e mirë dhe ndoshta më e thjeshtë që ju të arrini në sukses. Ndoshta do të duket pak utopike por shumë prej njerzve më të suksesshëm sot pasi kanë ndarë rrugëtimin e tyre ka shërbyer dhe si një mënyrë e mirë për të ndikuar dhe për të qënë udhrëfyes për shumë e shumë modele të tjera të sukseshmë.

Kur ndjek një shembull suksesi ti i përkushtohesh 100% mënyrës së tij dhe është e pashmangshme që të arrish dhe ti sukses ndoshta jo në të njejtin nivel por kjo nuk ka rëndësi është e rëndësishme të theksohet suksesi që ju do të arrini dhe do të fitoni. Mënyra e kopjimit nuk është e thënë që të marrësh shabllon gjithcka, ndoshta ti mund ta zhvillosh atë në mënyrën tënde dhe në ktë mënyrë do të bësh në një mënyrë më të thjeshtë rrugëtimin tënd drejt suksesit. Por është e rëndësishme që ju të përqëndroheni dhe të përdorni të njejtën formulë suksesi që ka përdorur dhe paraardhësi tuaj. Mentorimi është celsi i suksesit dhe ju do të shkoni drejt tij më shpejt dhe do të merrni frytet që ju dëshironi. Të gjitha modelet e suksesit mbështeten vetëm në dy pika kryesore: vetbesim, punë. Në qoftë se donjëra prej tyre mungon atëherë dhe ju do të ndesheni me shumë vështirësi dhe do të shgënjeheni shumë shpejt nga rruga që keni nisur. Rruga është e gjatë por jeni ju ata që i dhuroni asaj lehtësi përshkrimi dhe që do të ndijeni si lodhjen po ashtu dhe suksesin në përfundim të saj.

E njejta gjë duhet që të funksionojë dhe me bastin, ju në qoftë se ndiqni hapat e atyre të cilët sot cilësohen si bastvënësit më të mirë do e kini të thjeshtë që të krijoni një burrim tjetër të ardhurash dhe të përshkruani rrugëtimin e bukur të bastit. Hidh hapa të sigurt dhe krijo për vete një mundësi shumë të mirë investimi i cili do të rrisë buxhetin tuaj disafish.

Hapat e suksesit

Disa prej bastvënësve më të mirë sot ndajnë mënyrat e tyre të suksesit me të gjithë ata lojtarë bastesh që janë fillestarë apo dhe ata bastvënës të tjerë të cilët nuk kanë pasur një eksperiencë pozitive me to. Ata shprehen se një prej pikave kyce është që të krijojnë një bast me vetbesim të plotë dhe ta trajtojnë atë nje investim. Duke e cilësuar gjithmonë si një investim ju do të keni mundësi që të përzgjidhni gjithmonë bastin si një biznes dhe do të mundoheni për më të mirën. Një dedikim i plotë ndaj bastit do të mundësojë një bast të suksesshëm. Investimi është hapi kyc dhe në qoftë se ju e ndiqni me përpikmëri do të keni sukses në bastet sportive.

Ju keni lindur për të fituar, duke mendura në një mënyrë të tillë ju do të kkeni mundësi që të krijoni më shumë pozitivitet dhe njeherësh do të tërhiqni atë cka jeni duke kërkuar. NJë bastvënës është gjithmonë në kërkim të një basti fitues dhe në këtë rast në qoftë se ju mendoni si një lider si një fitues gjithmonë do të fitoni ose do të krijoni një precedent pozitiv për bastin tuaj. Është një hap sa abstrakt aq dhe real për një bast të sukseshëm.

Gjithashtu ju duhet të jeni duke kuptuar se jeni duke investuar jo në shuma monetare por gjithashtu dhe në veten tuaj. Sepse në këtë mënyrë ju do të rriteni në aftësi më shumë dhe do të arrini të përballoni të gjitha sfidat që mund të shfaqen apo dhe problemet që has rruga. Ju do të investoni për të krijuar njeriun e suksesshëm që gjithmonë keni dashur dhe do të projektoni veten të fitoni cdo sfidë.

Mos u blloko

Të jesh i sukseshëm do të thotë që të arrish të përballosh të gjitha sfidat që janë pjesë e suksesit dhe e rrugëtimit tuaj. Është e rëndësishme që ju të jeni të vetëdijshëm se nuk ka anjë rrugë të lehtë dhe gjithmonë do të hasni në pengesa dhe vështirësi, por kryesorja është sa ju do t’i përballoni ato dhe do të jeni të aftë që të vazhdoni rrugëtimin tuaj. Kjo është një pikë e rëndësishme sepse shumica e njerzve këtu bllokohen dhe i dorzohen pengesës. Në momentin që ju do të përballeni me to ju duhet të tregoni të gjitha njohuritë tuaja dhe të përdorni të gjithë “forcën” për t’ia dalë. Një person i sukseshëm është ai që arrin të vazhdojë rrugëtimin jo ai që ndalet përpara të papriturave.

Në ktë rast dhe në bastet është një pikë kryesore vetbesimi sepse sa më shumë vetbesim të keni ju për bastin që keni vendosur aq më të padukshme do të duken pengesat për ju dhe aq më të fortë do të jeni për t’u përballur me to. Një faktor i rëndësishëm mbetet dhe këmbngulja, donjëherë ju duhet të tregoheni shumë më shumë se të vendosur për të ecur përpara sepse dhe pengesat do të jenë të tilla. Zhgënjimi i vetëm që duhet të pësoni është mos përballja me pengesa, janë ato që do të bëjnë rrugëtimin tuaj më të bukur dhe ju do të ndiheni më të fortë.

Forca e mendjes është ajo që duhet të zotëroni në qoftë se ju do të dorzoheni do të thotë që asnjëherë nuk keni besuar në fuqinë që ju zotëroni dhe në aftësinë që keni për të përballur sfidat e suksesit. Behuni ata që doni të jeni dhe besoni në fuqinë që zotëroni për të arritur suksesin e munguar.

Hapi i parë

Gjithcka që keni ndërmen të bëni është e rëndësishme që ju të bëni hapin e parë. Është pika kyce e gjithckaje nësë ju veproni të bëni hapin e parë atëherë e gjitha që do të pasojë është pjesë e vullnetit që ju karakterizon. Gjysma e punës tuaj nis me hedhjen e hapit të parë vazhdimësia është thjesht cështje përkushtime dhe pune që ju do të ndërmerni. Dhe ky shkrim do të ju ndihmojë si ju të bëhni një bastvënës i sukseshëm dhe në qoftë se ju nuk e gjeni vetn në bast do të ju ndihmojë në cdo hap të jetës që do të ndërmerni si të jeni një person i fortë dhe i sukseshëm por e gjitha kjo në qoftë se ngelet vetëm në kuadër të leximi nuk do të japë efekt.

Puna tuaj nis me ndjekjen e mënimeve hap pas hapi duke nisur nga niveli i parë i shkollës deri në i treti dhe në fund do të jeni të gatshëm të keni strategjinë tuaj të investimit dhe gjithashtu do të jeni të aftë të menaxhoni më së miri bastin tuaj dhe llogarinë tuaj. Por e gjitha kjo ka një shkaktar të vetëm veprimin fillestar në qoftë se ju e hidhni hapin e parë dhe besoni se do të fitoni dicka nga mësimet e ofruara atëherë ju jeni duke ecur drejt suksesit. Nuk është përcaktuar që me mbarimin e mësimeve ju të lundroni drejt përfitimeve të pafundme por do të keni mundësinë që të krijoni një balancë të artë dhe të fitoni vetbesimin se jeni të aftë të ndërmerni cdo hap që dëshironi. Ju e shihni që mësimet janë paksa me volum dhe kjo tregon se sa të aftë dhe bashkëpunues do të jeni ju për të nënshkruar fitoren tuaj. Asgjë nuk do të jetë e rastësishme apo dhe e lehtë për tu arritur dhe në qoftë se do të ndesheni me to dijeni se janë afatshkurtra dhe nuk varen prej jush.

Përpiquni që të krijoni një identitet tuajin dhe të arrini të ecni vetë pa ndihmën e nje tutele dhe në këtë rast ju keni bërë investimin më të madh në jetën tuaj. Pavarësia është ajo që do të mundësojë për ju kënaqësi dhe do të dhurojë atë që jeni prej kohësh duke kërkuar. Është shumë e rëndësishme që ju të hidhni hapin e parë dhe të krijoni bazat tuaja në këtë mënyrë cdo gjë do jetë thjesht cështje kohe për t’u arritur. Nëse fitoni të paktën një herë do jeni në gjendje të fitoni gjithmonë dhe zakoni tuaj i përditshëm do të jetë fitimi. Të jesh fitimtar do të thotë që të kontrollosh vetë jetën dhe të mos varesh prej faktorëve të jashtëm.

Guxo për të përfituar atë që dëshiron dhe do të jesh në gjendje që të përallesh me cdo sfidë me lehtësinë më të madhe. Nuk do të fitosh duke qëndruar pasiv por duke vepruar dhe duke mësuar strategjinë e suksesit. Bëhu pjesë e ndryshimit, ndrysho jetën dhe rrethohu me pozitivitet.


Lajmet përkatëse