Menu

Sistemi progresiv i basteve

Sistemi progresiv i basteve

Sistemi progresiv i basteve

Sistemet progresive të basteve kanë qenë prej kohësh të njohura për bastvënësit. Kjo ndoshta për dy arsye :

1) Koncepti i basteve të tilla është me të vërtetë shumë i thjeshtë dhe ato janë të lehta për t’u përdorur.

2) Shumë bastvënës besojnë se kjo mënyrë do t’iu garantojë fitime të pafundme në bastet sportive

Shumica e sistemeve të njohura të basteve progresive mund të mësohen shpejt. Ato zakonisht përfshijnë vetëm ndjekjen e një regulli të drejtpërdë, kështu që lojtarët e basteve mund t’i zbatojnë ato pa donjë vështirësi fare.

Bastvënësit mund të futen në vështirësi, kur besojnë se këto sisteme funksjonojnë në të vërtetë. Fakti është që ata që kjo nuk funksionon. Sistemet progresive të basteve mund t’ju ndihomojnë të fitoni disa para në afat të shkurtër, por ato në fakt nuk bëjnë asgjë për të ndikuar në shanset tuaja në planin afatgjatë. Kjo nuk i ndalon disa njerëz të harxhojnë shumë para për to megjithëse, shumë prej bastvënësve janë shkatërruar duke refuzuar vendosmërisht të pranojnë që një sistem nuk do të bëhet i mirë përfundimisht.

Duke pasur parasysh këtë, ne kemi dhënë më shumë informacion në lidhje me sistemet progresive të basteve në këtë faqe. Kjo përfshin shpjegime pse nuk funksionojnë. Ne mbulojmë konceptet themelore dhe dy llojet kryesore. Këto janë sisteme të progresit pozitiv dhe progresit negativ. Gjithashtu do të gjeni më shumë informacion për secilin sistem, atyre sistemeve më të njohur.

Koncepti themelor

Koncepti themelor i sistemeve të basteve progresive është, sic e kemi thënë tashmë, me të vërtetë mjaft i thjeshtë. Bëhet fjalë vetëm për rregullimin e madhësisë së aksionit tuaj bazuar në faktin nëse basti tuaj i mëparshëm ka qënë fitues apo humbës. Saktësisht se si rregulloni aksionet tuaja varte nga sistemi që po përdoret, dhe nëse është një progresion negativ ose një progresion pozitiv.

Progresion Pozitiv Progresion Negativ
Rrisni aksionet kur fitoni Rrisni aksionet kur humbisni
Ulni aksionet kur humbisni Ulni aksionet kur humbisni

 

Keto sisteme përdoren zakonisht nga njerëz që luajnë lojëra kazino. Ruleta, në vecanti, shpesh është loja e zgjedhur për lojtarët që i përdorin ato. Ata në përgjithësi do të vinin bast në një prej basteve paratë e barabarta, të tilla si e kuqe ose e zezë, apo tek ose cift. Blackjack është gjithashtu një lojë e njohur për përdorimin e sistemeve progresive të basteve. Megjithatë, në teori, ato mund të përdoren pothuajse në cdo formë të lojërave të fatit.

Progresi pozitiv

Sic ju kemi treguar tashmë, kur përdorni një sistem bastesh për progresionin pozitiv, ju do të rritni pjesën tuaj sa herë që fitoni një bast. Më pas do ta zvogëloni ku humbni një bast. Sistemet e këtij lloji nuk janë aq potencialisht të dëmshme sa sistemet e progresionit negativ.

Cila është teoria ?

Teoria e progresionit pozitiv është se do t’ju ndihmojë të maksimizoni fitimet tuaja nëse shkoni në një seri bastesh fituese. Ajo gjithashtu do të mbajë humbjet tuaja në minimum kur jeni duke humbur.

Në një farë mase, teoria këtu është llogjike. Ju mund të fitoni një sasi të madhe parash nëse vazhdoni me një rresht të gjatë bastesh fituese, dhe një rresh i konsiderueshëm humbjesh nuk do të ndikojë në fitimet tuaja nuk do të prekë llogarinë tuaj. Përdorimi i progresionit pozitiv është në të vërtetë relativisht i padëmshëm, por është e rëndëshishme të theksohet se sistemet e këtij lloji nuk  bëjnë saktësisht asgjë për të ndikuar në shanset tuaja të përgjithshme për të fituar ose humbur në bast.

-Sistemi Paroli

Sistemi Paroli është një nga sistemet më të njohura, dhe gjithashtu një nga më të thjeshtët. Ideja është që ju së pari t’i vendosni vetes një kufi bazë dhe kjo do të jetë shuma që do të vini në bastin tuaj fillestar. Sa herë që fitoni një bast, ju rrisni pjesën tuaj me shumën e aksionit tuaj bazë. Sa herë që humbni, ktheheni përsëri në shuma tuaj fillestare e nisjes.

Pra, le të themi që keni vendosur të luani ruletë duke përdorur këtë sistem, duke vënë bast në të zezën cdo herë dhe duke filluar me një bast bazë prej 10 dollarësh. Ju do të ndiqni këto rregulla të thjeshta.

 • Rrota bie në të zezë. Rrisni aksionet me 10 $ për bastin tjetër.
 • Rrota bie në të kuqe. Vendosni bast me 10 $ në bastin tjetër.
 • Rrota bie në zero. Vendosni bast me 1 0$ në bastin tjetër.

Nuk ka agjë më shumë se kaq. Fito, dhe aksionet e tua rriten me 10 $ për bastin tjetër. Humb, dhe është gjithmonë 10 $ për bastin.

Tani nuk ka dyshim që ju do të fitoni para mjaftueshëm duke përdorur këtë sistem nëse ndodh që të shkoni me një seri fituese. Nëse e zeza do të dilte pesë herë me rrahdë për shembull, ju do të fitonit 150 $.

 • Spini 1. Basti 10 $. Fitoni. Gjithësej + 10 $
 • Spini 2. Basti 20 $. Fitoni. Gjithësej + 30 $
 • Spini 3. Basti 30 $. Fitoni. Gjithësej + 60 $
 • Spini 4. Basti 40 $. Fitoni. Gjithësej + 100 $
 • Spini 5. Basti 50 $. Fitoni. Gjithësej 150 $

Po të kishit mbledhur edhe 10 dollarë në cdo rrotullim gjatë kësaj serie, do të kishit fituar “vetëm” 50 dollarë. Kështu që sistemi do t’ju kishte bërë 100 $.

Rezultatet për një seri prej pesë humbjesh janë saktësisht të njëjta pavarësisht nëse po përdorni sistemin apo jo. Nëse e kuqja dilte pesë herë me radhë atëherë humbjet tuaja do të ishin 50 $ në të dyja rastet, pasi do të ishit 10 $ cdo herë në të dyja rastet.

Prandaj, ju mund të shihni qartë që fitoni më shumë nga një seri mini fituese që humbni nga një mini humbje. Nëse rrota vazhdimidht rrotullohet  në pesë të zeza dhe pastaj pesë të kuqe, atëherë do të fitonit para në përgjithësi. Nëse do të ishit me fat të shihnit një brez me të vërtetë të gjatë të rrotës në të zezë. atëherë mund të bëni një fitim vërtet të këndshëm.

Sidoqoftë, nuk ka asnjë garanci se do të shihni vija të tilla. Po aq ka të ngjarë të shihni një vrapim të ngjyrës së zezë ndjekur nga e kuqja e ndjekur nga e zeza e ndjekur nga e kuqja etj. Nëse kjo do të ndodhte, do të humbisnit para.

 • Spini 1. Basti 10 $. Fiton. Gjithësej + 10 $
 • Spini 2. Basti 20 $. Humbet. Gjithësej – 10 $
 • Spini 3. Basti 10 $. Fiton. Gjithësej 0 $
 • Spin 4. Basti 20 $. Humbet. Gjithësej – 20 $
 • Spin 5. Basti 10 $. Fiton. Gjithësej – 10 $
 • Spin 6. Basti 20 $. Humbet. Gjithësej – 30 $

Sic mund ta shihni, mbi gjashtë rrotullime kjo lloj sekuence ju ka kushtuar 30 dollarë. Edhe pse keni fituar të njejtën sasi bastesh si keni humbur, aksionet tuaja kanë qenë më të larta kur keni humbur sesa kanë qenë kur keni fituar. Sikurse të kishit vënë bast edhe aksione sa herë që do të ishte thyer edhe me këtë sekuencë.

Pra, në fund të fundit është që sistemet pozitive të basteve progresive nuk bëjnë asgjë për të rritur shanset tuaja të përgjithshme për të fituar. Ato mund të ofrojnë fitime për ju nga sekuencat e duhura të rrotullimeve, por po aq lehtë mund t’ju humbin para. Gjëja e mirë për sistemin e këtij lloji është se ju do të mbani humbjet tuaja poshtë gjatë humbjeve të vijave.

Progresi negativ

Progresi negativ është në thelb e kundërta e progresit pozitiv, pasi përfshin rritjen e aksioneve tuaja kur humbni dhe zvogëlimin e tyre kur fitoni. Sistemet e këtij lloji mund të jenë të një recetë për katastrofë.

Cila është teoria ?

Teoria me progresion negativ është se ju gjithmonë duhet të merrni një fitore përfundimisht, dhe të gjitha fitoret tuaja do të vijnë me aksione më të larta se humbjet tuaja. Kjo duhet të rezultojë në fitime të përgjithshme.

Është e lehtë të shohësh pse bastvënësit tundohen të përdorin progresionin negativ, pasi teoria duket plotësisht logjike në shikim të parë. Megjithatë është thelbësisht e gabuar.

Kjo seps nuk ka asnjë garanci se kur një seri e humbjeve do të marrë fund. Le të përdorim ruletën si shembull përsëri. Ju mund të mendoni se nësë e kuqja ka dalë tetë herë me rradhë se do të jetë e zezë e radhës. Megjithatë nuk është e thënë, rrotullimi tjetër ka të ngjarë të jetë përsëri i kuq dhe jo i zi.

Besimi i gabuar se rezlutatet e mëparshme të ngjajreve të rastësishme në një farë mënyre mund të ndikojnë në rezultatet e ardhshme njihet si një llajthitje e bastit, dhe kjo ka bërë që lojtarët e panumërt të bien në prishje. Vazhdimisht rritja e aksioneve me shpresën se përfundimisht do të merrni një fitore është thjesht e paqartë. Ju mund të lexoni më shumë rreth lajthitjes së bastit në artikullin në vazhdim që përmban kategoria.

Nuk është e vërtetë të thuash se progresioni negativ nuk do të japin kurrë fitim, sic munden. Problemi, sidoqoftë, është se ju ende jeni duke u mbështetur në fat dhe sekuenca e gabuar e ngjajreve do t’ju humbasë para. Ju mund të përfundoni duke humbur shuma të mëdha parash në fakt, pasi aksionet e kërkuara mund të bëhen shumë të larta kur shkoni në një seri humbjesh. Nëse mund të vazhdoni të vini bast për pafundësi , ata përfundimidht duhet të funksionojnë, por padyshim që kjo nuk është e mundur. Një seri bastesh humbëse mjaft të këqija do t’ju cojë në mbarimin e parave ose në arritjen e kufirit të basteve të vendosura nga kazinotë dhe bastshkruesit.

Sisiteme Bastesh Progresive – Përmbledhje

Sic e kemi përmendur më parë, këshilla e zakonshme është që sistemet progreive të basteve duhet të injorohen plotësisht. Ne e kuptojmë plotësisht pse njerëzit do ta ofronin atë këshillë pasi këto sisteme nuk rrisin shanset tuaja të përgjithsme për të fituar. Fakti i thjeshtë që ato nuk funksionojnë është një arsye mjaft e mirë për të mos i përdorur ato.

Ne i shohim gjërat pak më ndryshe, megjithatë mendojmë se mund të jenë argëtuese nëse përdoren me përgjegjësi dhe me mendësinë e duhur. Sigurisht që nuk besojmë se ato janë dicka për t’u shmangur me cdo kusht. Sidoqoftë, ne këshillojmë shumë kujdes kur përdorni këto sisteme. Paralajmërimi i mëposhtëm është vecanërisht i rëndësishëm kur përdorni sisteme të progresit negativ.

Kujdes!!

Sistemet progresive të basteve mund të jenë të rrezikshme. Nëse vendosni t’i përdorni, duhet ta kuptoni plotësisht se nuk ka asnjë garanci se do t’ju ndihmojnë të fitoni. Ju gjithmonë duhet të vini bast vetëm me para që mund të lejoni të humbni. Qëndroni të disiplinuar dhe mos i rrisni kurrë shumat tuaja shumë lart. Vendosja e kufijve të ndalimit për kur ju keni fituar ose humbur një shumë të caktuar është një ide shumë e mirë.

Lajmet përkatëse