Menu

Rritja e madhësisë së basteve

Rritja e madhësisë së basteve

Rritja e madhësisë së basteve

Hapi i rëndësishëm për ju si lojtarë bastesh është që të rrisni madhësinë e bastit tuaj dhe pasi ju keni kryer si duhet të gjithë hapat e mësimit dhe i keni zbatuar me përpikmëri ato është koha që dhe ju të rrisni madhësinë e bastit.

Por cdo gjë ka kohën e vet dhe ky hap asnjëherë nuk duhet ndërmarë para kohe por ju duhet që të jeni të vetëdijshëm që po shkoni në një tjetër nivel dhe tashmë duhet të jeni formuar dhe plotësuar si bastvënës. Kështu që është një plan i cili duhet të jetë në piksynimin afatgjatë.

Progresi është një proces sa natyror aq dhe mekanik ju pasi keni kaluar në të gjithë mësimet që ne ofrojmë dhe keni pasur historinë tuaj fillestare në bastet sportive dhe keni nxjerë mësimin prej tyre është koha që të kaloni dhe të hidhni një hap më tej. Është nje vendim sa i rëndësishëm aq dhe i natyrshëm sepse ju do të arrini të kuptoni vetë se është koha të ndryshoni dicka në bastin tuaj dhe të shkoni për më shumë.

Nuk është dicka që ka një kohë standarte dhe që duhet ndjekur me përpikmëri është e gjitha në dorën tuaj se si ju përparoni dhe sa të aftë jeni ju për të vazhduar më tej. Merrni kohën që ju takon dhe veproni me qetësi duke mësuar dhe duke nxjerë përfundime nga cdo lloj veprimi që do të ndërmerni. Më e rëndësishme është që të hidhni hapa të sigurt dhe të konfirmoheni si një bastvënës profesionist dhe jo të shpejtoni për ta bërë sa më shpejt të jetë e mundur.

Gjithashtu në nivelin e dytë ne kemi folur për madhësine e bastit rëndësihëm që në qoftë se nuk e keni lexuar ende apo e keni kaluar kalimthi keni ende kohë që të rifreskoni këtë mësim dhe të jeni më të qartë.

Një hap përfundimtar përpara se të shkoni në rritja e madhësisë të bastit sportiv ju duhet të keni përfunduar dhe të keni kuptuar të gjitha mësimet e shkollës së basteve duke nisu me nivelin e parë dhe deri te niveli i tretë. Është shumë e rëndësihme që rrugëtimi tuaj në mësime të ketë qënë sistematik dhe të keni hequr të gjitha dyshimet që mund të keni pasur në lidhje me bastet sportive. Gjithashtu është e rëndësihme që ju të keni kaluar me sukses këtë pikë dhe të keni krijuar ekspereincat e para në bastet sportive duke filluar të fitoni prej tyre dhe të rrisni gradualisht performancën tuaj.

Por dhe në qoftë se ju ende nuk jeni atje ku dëshironi dhe keni pasur një seri bastesh të pasuksshme mos u tërhiqni dhe vazhdoni të luftoni për ëndrën tuaj dhe atë që ju kërkoni të merrni prej bastit sportiv. Me punë dhe durim ju do të arrini të keni sukses dhe të arrini nivelin e dëshiruar.

Rritja e madhësisë së bastit është një provë me veten

Rritja e madhësisë së basteve do të nikojë në psikologjinë tuaj të lojës duke shtuar frikën dhe njëherësh pasigurinë. Por nuk ka vend për panik në qoftë se ju kujtoni mësimin mbi psikologjinë do të jeni në gjendje që të luftoni dhe të mposhtëni atë. Për shumë të tjerë ndoshta nuk do të ketë ndikim aspak dhe do të kenë të njejtën mendësi loje. Kjo është ajo që ju duhet të ndiqni nëse ju keni pasur sukses me analizat tuaja të mëparshme nuk ka arsye që ju të hiqni dorë prej tyre dhe të neglizhoni ju duhet të vazhdoni që ti kushtoni rëndësinë e duhur të gjithë procesit paraprak dhe më këtë mënyrë do të keni përsëri sukses. Sepse është e thjeshtë në qoftë se e keni arritur njëherë do të keni mundësi të arrini përsëri atje në majë. Thjesht shfrytëzoni të gjitha ato mësime që mund t’iu shërbejnë dhe mos bini pre e emocioneve apo frikës. Është ndoshta e pashmangshme sepse shuma do të jetë më e madhe por asgjë nuk është e pamundur dhe e vështirë.

Sa përqind duhet rritur madhësia e basteve ?

Është një pyetje paksa personale por gjithsesi në bazë të statistikave dhe të eksperiencës të bastvënësve më të mirë një rritje niveli bastesh prej 1 deri 5 % nuk është e këshillueshme dhe nuk do të sjellë asnj ndryshim në bastin tuaj. Por një rritje prej 10 deri 25% do të reflektojë ndjeshëm dhe do të keni mundësi që të përfitoni prej kësaj rritje dhe të ndjeni ndryshimin nga rritja e madhësisë së bastit. Është e rëndësihme që rritja të reflektohet, por një rritje më e madhe ndoshta prej 50% nuk këshillohet sepse ajo përvese do të rrisë ndjeshëm problemet e frikës dhe mungesën e vetëbesimit dhe të bëjë që ju të ndiheni të pasigurt në bastin tuaj. Në këtë mënyrë e gjitha që ju duhet të bëni është që të menaxhoni më së miri portofolin tuaj dhe të bëni një rritje e cila ka një për’puthje me llogarinë tuaj. Rritja duhet të jetë reale dhe e menaxhueshme.

Rritja e bastit

Rritja duhet të jetë graduale dhe të vijë në një kohë kur është vërtet e duhur dhe që duhet të jetë një rritje optimale sic e përmendëm dhe më sipër. Ju mund të vendosni për rritje atëherë kurr ju keni përfunduar të gjithë ciklin e mësimeve dhe keni pasur baste të suksesshme të një pas njëshme. Por në rast se ju jeni duke u ndeshur me një seri bastesh jo të suksesshme ju mund të aplikoni dhe uljen është e njejta gjë dhe bën sens për bastet sportive. Pra është mëse normale që ju të zgjidhni të ulni madhësinë e bastit tuaj pasi keni vënë re se nuk jeni në nivelin që kërkoni. Një zgjedhje e zgjuar do të ishte kjo e cila do të justifikonte bastet tuaja të radhës dhe do të merrnit më shumë kohë për të përfeksionuar strategjinë tuaj të basteve.

Sidoqoftë kjo nuk arrihet asnjëherë me nje të shkrepur të gishtave është një proces i cili do kohë dhe shumë këmbngule. Janë hapa që duhen hedhur dhe që ju duhet të ndiqni ato norma të përcaktuara për ta bërë më të thjeshtë të gjithë këtë rrugëtim. Por nëse këmbngukni dhe tregoni një dëshirë për të ecur dhe vazhduar përpara me bastin tuaj atëherë ju dhe suksesi jeni të pandashëm dhe do të keni një rrugë të sigurt me një përfundim i cili është sukses i padiskutueshëm.

Këto ishin të tre nivelet e shkkolës së basteve, besoj të kenë vlejtur sadopak për ju dhe që të shërbejnë që të krijojnë në të ardhmen bastvënës profesionistë. Mësoni nga eksperiencat e ndryshme që ofrohen për ju për të reduktuar sa më shumë gabimet që mund të bëni. Suksese të mëtejshme në botën e basteve sportive.


Lajmet përkatëse