Menu

Sisitemi Reverse Labouchere

Sisitemi Reverse Labouchere

Sisitemi Reverse Labouchere

Sisitemi Reverse Labouchere është në thelb e kundërta e sisitemit origjinal Labouchere. Origjinali është zhvilluar nga lojtari i ruleetës Henry Labouchere, dhe është një sistemi progresiv nevegativ që përfshin rritjen e aksioneve pas humbjes dhe zvogëlimin e tyre pas një fitore. Ideja e këtij sistemi është se është e mundur të bëni një fitim dhe nëse humbni më shumë baste sesa fitoni, pasi që ata që fitojnë do të jenë me aksione më të larta.

Ju mund të fitoni shumë shpesh shuma të vogla me Labouchere, por e meta kryesore është se mund të humbni shumë para nëse ndodh të vazhdoni me një brez të gjatë humbjesh. Disa humbje të njëpasnjëshme mund të cojnë në baste shumë të larta, dhe kjo lehtë mund të shohë që llogaria tuaj të humbasë shumë.

Teoria prapa Laboucher Reverse është se ju mund ta ktheni atë në skenar. Ju do të humbisni shuma të vogla shpesh, por keni një shans për të fituar një fitim të madh nëse vazhdoni me disa fiore radhazi. Në këtë faqe shpjegojmë se si funksionon sistemi, dhe nëse mund të jetë fitimprurëse për ju.

Si të përdorni Labouchere Reverse ?

Reverse Labouchere nuk është aq e thjeshtë sa disa nga sistemet  e tjera progresive të basteve. Me sa u tha, nuk është shumë e vështirë për tu kuptuar dhe zbatuar. Është krijuar për t’u përdorur edhe me baste parash, kështu që ruleta, baccarat janë lojërat më të përshtatshme të kazinosë. Ju mund ta përdorni atë edhe në bastet sportive, përsëri dhe është efektive në të gjitha lojërat e fatit.

Gjëja e parë që duhet të bësh është të vendoshësh për një sekuencë numërash për të mbështetur sistemin. Kjo mund të jetë cdo sekuencë që zgjidhni. Ne do t’ju japim disa këshilla për zgjidhjen e një sekuence më vonë, por për hir të demostrimit të sistemit do të përdorim një sekuencë të thjeshtë prej 1 – 2 – 3 – 4.

Pasi të keni zgjedhur sekuencën tuaj, duhet ta shkruani në një copë letër. Ju mund të mbani shënime për të gjithë ecurinë e sekuencës që keni zgjedhur dhe për ecurinë e basteve. Është në dorën tuaj të zgjidhni se për cilën mënyrë ju jeni duke i rruajtur të dhënat e bastit mund të jetë një formë klasike si lapsi dhe letra por ju gjithashtu mund të zgjidhni të përdorni kompjuterin si rruajtës të tyre.

1 – 2 – 3 – 4

Me sekuencën tuaj të vendosur, basti tuaj i parë në një cikël duhet të jetë i barabartë me shumën e numërave të parë dhe të fundit në sekuencën tuaj. Pra, kur përdorni 1 – 2 – 3 – 4, basti tuaj fillestar duhet të jetë 5 dollarë ( 1+4 ).

Nëse e fitoni bastin tuaj, duhet të shtoni shumën e grumbulluar në fund të sekuencës suaj. Pra, nëse keni filluar me një fitore duke përdorur këtë sekuencë, do të shtoni një 5.

1 – 2 – 3 – 4 – 5

Nëse e humbni bastin tuaj, duhet të hiqni numrat e parë dhe të fundit nga sekuenca tuaj. Pra, nëse do të filloni me një humbje duke përdorur këtë sekuencë, do të hiqni 1 dhe 4.

2 – 3

E njejta gjë vlen dhe për të gjitha bastet pasuese. Në thelb, ekzistojnë vetëm tre rregulla të thjeshta për t’u ndjekur me këtë sistem. Këtu është një përmbledhje e asaj që duhet të kini parasysh për këtë strategji.

  • Cdo bast që vendosni duhet të jetë i barabartë me shumën e numërave të parë dhe të fundit në sekuencën tuaj.
  • Kurdoherë që fitoni në bast, shtoni shumën e këtij basti për të përfunduar sekuencën tuaj.
  • Sa herë që humbni një bast, hiqni numrat e parë dhe të fundit të sekuencës suaj.

Ekzistojnë gjithashtu dhe dy rregulla shtesë për të qenë të vetëdijshëm.

  • Nëse ju mbetet vetëm një numër në sekuencën tuaj, atëherë pjesa tuaj duhet të jetë ai numër.
  • Cikli ka mbaruar dhe ju filloni përsëri me një sekuencë të re sa herë që hiqni të gjithë numrat nga sekuenca tuaj.

Konsideratat prkatike të Reverse Labouchere

Tërheqja e vërtetë në këtë sistem është fakti se madhësia e bastit tuaj mund të rritet mjaft ndjeshëm nëse arrini të fitoni disa baste me radhë. Kur jeni duke fituar ideja është që ju të vazhdoni me aksione gjithnjë e më të larta, shpresojmë të fitoni mjaftueshëm për të zhdukur cdo humbje nga humbja e cikleve. Sigurisht, nuk ka asnjë garanci se kjo do të ndodhë, por gjithsesi basti përmban cdo lloj rreziku.

Apeli tjetër është se shuma që mund të humbni në secilin sekuencë është e kufizuar për secilin cikël. Vlera totale e të gjithë numrave në sekuencën tuaj fillestare është e barabarë me shumën që mund të humbni në një cikël të sistemit. Pra, me 1 – 2 – 3 – 4 që kemi parë më parë. më së shumti që do të humbni në një cikël është 10 dollarë.

Do të keni shumë cikle humbjesh, pasi hiqni dy numra jur humbni dhe shtoni vetëm një kur fitoni. Pra, sekuenca 1 – 2 – 3 – 4 do të mbaronte nëse humbni dy bastet e para.

Ky fakt do të thotë se është e rëndësishme të vendosni disa mendime në sekuencën e saktë që përdorni, dhe gjithashtu t’i vendosni vetes disa kufij kur ndalet.

Zgjedhja e një sekuence

Nuk ka rregulla të përcaktuara kur bëhet fjalë për zgjedhjen e sekuencës tuaj, por teknikisht secili numër duhet të jetë i barabartë ose më i lartë se numëri i mëparshëm në sekuencë. Megjithatë kjo nuk është një rregull i prerë. Për shembull, një lojtar mund të zgjedhjë të përdorë një sekuencë të tillë si më poshtë.

3 – 4 – 6 – 4 – 3

Ju në thelb mund të zgjidhni të përdorni cfarëdo sekuence që dëshironi, megjithëse ka dy pika kryesore që ju duhet të mbani mend.

  • Sa më të mëdhenj numërat që ju përfshini në sekuencë aq më të mëdha do të jenë humbjet për ju.
  • Më shumë numëra në sekuencë do e bëjë që cikli të zgjasë më shumë.

Ka shumë pikëpamje të ndryshme se cilat janë sekuencat më të mira për t’u përdorur. Ne besojmë se një sekuencë prej gjashtë deri në dhjetë numëra është e preferueshme, dhe se totali i të gjithë numrave duhet të jetë i barabartë me jo më shumë se 10% të regjistrit tuaj.

Le të themi se ju keni një llogari 500 dollarë. Do të dëshironit që sekuenca juaj të ishte jo më shumë se 50 $, kështu që sekuencat e mëposhtme mund të merren parasysh të gjitha.

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8

1 – 2 – 2 – 4 – 4 – 6 – 6 – 8 – 8

1 – 1 – 2 – 2 – 4 – 6 – 8 – 10 – 12

1 – 2 – 4 – 7 – 11 – 16

Ju lutem vini re se të gjitha sekuencat tuaja nisin me një, kjo është një qasje më e mirë sepse ka një rrezik më të ulët.

Vendosja e kufijve

Reverse Laboucher ndihmon për të kufizuar humbjet tuaja në një farë mase, pasi ju mund të humbni vetëm një shumë fikse për cdo cikël. Sidoqoftë, përsëri duhet të vendosni një kufi për sa jeni të përgatitur të humbni në cdo sesion. Ju mund të humbni cikël pas cikli kështu që dëshironi të siguroheni që të mos vazhdoni vetëm kur gjërat nuk shkojnë sipas mënyrës tuaj.

Është gjithashtu ti vendosni vetes një kufi të fitores. Ky sistem teknikisht mund të vazhdojë pafundësisht kur të fitoni, pasi vazhdoni të shtoni një numër të ri pas cdo fitoreje. Nëse do të ishit në një seri vërtet të shkëlqyer fituese, numërat mund të rriteshin shumë. Prandaj, ju këshillojmë që t’i vendosni vetes një objektiv për sasinë e fitimit që dëshironi të bëni dhe të ndaloni një cikël nëse qëlloni fitues. Kjo do të sigurojë që të keni ndonjë fitim nëse keni një varg të mirë. Vetëm sigurohuni që synimi tuaj të jetë realist.

A funksionon Labouchere Reverse ?

Reverse Labouchere funksionon në një farë mase, në atë që mund të kthejë një fitim të madh në rrethanat e duhura. Nëse shpresoni të përdorni këtë sistem për të fituar sa herë që luani, do të zhgënjeheni. Si cdo sistem tjetër bastesh për të cilin jemi të vetëdijshëm, kjo nuk ka asnjë garanci. Në fakt, ju ndoshta so të humbni më shpesh sesa të fitoni. Kjo është për shkak se duhet vetëm disa baste humbëse për të përfuduar një cikël dhe për të bërë një humbje.

Sidoqoftë, shuma që do të humbni kur të keni një cikël humbës është e kufizuar. Nga ana tjetër, shuma që mund të fitoni nëse shkoni në një seri fitimesh është teorikisht e kufizuar vetëm nga shuma maksimale që kazinoja do t’ju lejojë të vini në bast. Nëse jeni me fat sa të merrni një seri vërtet të mirë fituese, atëherë mund të fitoni mjaftueshëm për të ekuilibruar të gjitha ciklet më të vogla të humbjeve dhe shumë më tepër në krye.

Sigurisht që nuk është e lehtë të rastisësh në një varg të tillë dhe kjo është arsyeja pse kjo strategji dhe të tjerat nuk është se janë efektive në cdo moment por vetëm në atë moment që ju e shfytëzoni për të maksimizuar fitimin apo dhe për të ulur humbjet.

Përmbledhje

Labouchere Reverse është e njëjtë me cdo sistem tjetër bastesh progresive në atë që nuk bën saktësisht asgjë për të kapërcyer avantazhet. Kjo nuk do të thotë që nuk ia vlen të përdoret. Nëse jeni të kënaqur me faktin se nuk ka asnjë garanci së do të fitoni, dhe keni disiplinë për t’u siguruar që kurrë nuk do të ndiqni humbjet tuaja, atëherë mund të jetë shumë argëtuese duke u përpjekur të fitoni një fitore të madhe me këtë sistem.

Lajmet përkatëse