Menu

Sistemi Paroli

Sistemi Paroli

Sistemi Paroli

Sistemi Paroli është një sistem bastesh progresiv shumë i thjeshtë dhe një nga më të njohurit në mesin e lojtarëve që duan të përdorin sisteme të tilla. Ka dy qëllime kryesore:

  • Për të gjeneruar fitime të vogla vazhdimisht
  • Për të shmangur rrezikun e humbjeve të konsiderueshme

Emëri i këtij sistemi rrjedh nga termi latin par, që do të thotë ” ai që është i barabartë “. Në thelb është e kundërta e Martingale, por me kufij të caktuar për pjesën maksimale.

Paroli është një sistem bastesh për progresin pozitiv, që do të thotë të rritësh shumat tuaja pas një fitoreje. Ju nuk jeni të garantuar që të merrni fitimin me këtë sistem, por është tërheqës për disa arsye. Popullariteti i tij është kryesisht për faktin se është tepër e lehtë për tu mësuar dhe përdorur.

Ju lutem shikoni më poshtë për detaje të mëtejshme mbi sistemin Paroli, përfshirë avantazhet dhe disavatazhet e tij.

Si mund ta përdorni sistemin Paroli ?

Sistemi Paroli është krijuar për t’u përdorur edhe për bastet e parave. Përdoret më së shpeshti në lojërat e kazinosë sic janë ruleta, blackjack, bacarat, megjithëse mund të përdoret edhe në lojëra të tjera. Mund të përdoret gjithashtu për bastet sportive, përsëri me bastet madje edhe me para. Sistemi është shumë i drejtpërdrejtë pasi thjesht përfshin rregullimin e aksioneve tuaja sipas disa rregullave të thjeshta.

Këtu është një udhëzues i këtij sistemi:

Rregulli 1 – Njësia bazë e fiksuar

Për të përdorur këtë sistem në mënyrë efektive duhet të keni një kunj bazë fiks. Kjo është sa ju merrni pjesë në fillim të cdo cikli. Mund të jetë cdo shumë që zgjidhni, por nuk duhet të jetë shumë e lartë në lidhje me sa keni lënë mënjanë për të luajtur në lojë. Reth 2% e saj që jeni përgatitur të rrezikoni të humbni në një seancë është ndoshta ideale dhe me të vërtetë nuk do të doni të shkoni mbi 5%. Pra, nëse keni 200 dollarë për të cilët jeni të gatshëm të luani, një njësi bazë bastesh prej 5 dollarësh do të ishte shumë më mirë dhe mëse normale.

Rregulli 2 – Dyfishim pas fitimit

Sa herë të fitoni një bast, duhet të dyfishoni shumën tuaj për bastin tjetër. Pra, nëse filloni me 5 $, dhe pastaj fitoni, basti juaj i ardhshëm duhet të jetë për 10 dollarë. Nëse fitoni përsëri, dyfishoni edhe një herë në 20 dollarë.

Rregulli 3 – Ndaloni pas tre fitoresh

Ju duhet të ndaloni së rrituri aksionet tuaja pas tre fitoreve rradhazi, dhe të bini përsëri në pjesën e parë të aksioneve. Ideja këtu është që tre fitore radhazi nuk është vecanërisht e pazakontë, por më shumë se kaq bëhet më pak e mundshme.

Rregulli 4 – Basti bazë pas humbjes

Sa herë që humbni një bast, basti juaj i rradhës duhet të jetë gjithmonë në pjesën tuaj të parë. Nuk ka rëndësi se sa herë keni humbur me radhë, ju kurrë nuk duhet të rrisni shumën tuaj pas një humbjeje.

Sistemi Paroli në të vërtetë është kaq i thjeshtë. Thjesht po synoni të dyfishoni tre herë, të merrni atë fitim dhe pastaj të filloni përsëri. Teoria është që ju duhet të jeni në gjendje ta bëni këtë disa herë gjatë një seance, dhe fitimet tuaja nga këto vija minimale fituese duhet të shpresojnë të jenë më të mëdha sa të gjitha humbjet tuaja të kombinuara.

Avantazhet dhe disavantazhet e sistemit Paroli

Ekzistojnë tre përparësi kryesorë në sistemin Paroli. Së pari, është shumë e thjeshtë. Nuk kërkon fare kohë për të mësuar dhe zbatimin e tij është shumë i lehtë. Përparësia e dytë është se siguroni potencialin për fitore të qëndrueshme, megjithatë relativisht të vogla. Së treti, nuk ka gjasa të pësoni humbje të mëdha – nëse nuk vazhdoni me një seri humbjesh vërtet të gjata.

Le të themi se po përdorni sistemin në ruletë dhe cdo herë vini bast në të zezë. Ju vendosni aksionin tuaj bazë në 5 dollarë.

Ju shpresoni për një varg prej tre BLACK rresht për të masimizuar fitimet tuaja të mundëshme.

Fitoni 5$ në bastin e parë

Fitoni 10$ në bastin e dytë

Fitoni 20$ në bastin e tretë

Fitimi total është 35$

Sa herë që sekuenca e mësipërme ndodh dhe ju dyfishoheni me sukses tre herë, ju bëni një fitim total prej shtatë herë të aksioneve tuaja bazë. Duke filluar përsëri me aksionet tuaja bazë, ju po zvogëloni rreziqet e kthimit të shpejtë të këtyre fitimeve. Kjo mund t’ju japë një shans real për të bërë një fitim të përgjithshëm në një seancë. Tre BLACK të njëpasnjëshme mund të ndodhin shumë herë.

Le të shohim se cfarë ndodh në një ruletë të kuqe të zezë:

Basti 5$. Fiton. Total + 5$

Basti 10$. Humb. Total – 5$

Basti 5$. Fiton. Total + 0$

Basti 10$. Humb. Total -10$

Basti 5$. Fiton. Total – 5$

Basti 10$. Humbet. Total – 15$

Sic mund ta shihni, ju keni humbur një total prej 15$ këtu. Nëse do të grumbulloni 5$ fikse në cdo rrotullim, do të kishit humbur më shumë.

Kjo na sjell në disavantazhin kryesor të sistemit Paroli – nuk ka absolutisht asnjë garanci se do të fitoni para nga ai. Një sekuencë e pafavorshme e rezultateve gjithmonë do të cojë në humbje. Ju mund të bëni mirë me sekuencën e duhur të rezultateve, por kjo është teknikishtrasti cdo herë që launi në një kazino. Skaji i shtëpisë ekziston ende. Si cdo sistem bastesh, sistemi Paroli nuk bën asgjë për të kapërcyer në të vërtetë këtë avantazh.

A ja vlen të përdoret ky sistem ?

Mënyra më e mirë për të parë këtë sistem është thjesht si një mënyrë e mirë për t’ju ndihmuar të menaxhoni fondin tuaj të basteve. Nëse i përmbaheni në mënyrë të ngurtë, atëherë nuk do të gjeni veten duke ndjekur humbjet tuaja kur jeni në një rrugë të keqe. Ju gjithashtu do të shmangni terheqjen në një varg fituesish, kur është shumë e lehtë të rritni shumat tuaja aq lart sa të rrezikoni të ktheni gjithcka kur fati juaj të kthehet kundër jush.

Nëse e shihni Parolin në këtë mënyrë dhe nuk prisni që ajo të japë rezultatet të favorshme kohë pas kohë, atëherë nuk ka asnjë arsye pse nuk duhet ta përdorni. Në të vërtetë nuk do të përmirësojë shanset tuaja të përgjithsme për të fituar, por mund t’ju ndihmojë mirë të merrni disa fitime kur fati është në anën tuaj.

Lajmet përkatëse