Menu

Sistemi Kundër D’ Alembert

Sistemi Kundër D' Alembert

Sistemi Kundër D’ Alembert

Nëse jeni duke kërkuar për një sistem bastesh që minimizon humbjet e mundshme dhe maksimizon fitimet e mundshme në të njëjtën kohë, Kundër D’ Alembert është një sistem që vlen të merret në konsideratë. Shumë i thjeshtë për t’u përdorur, ky sistem që vlen të merret në konsideratë. Shumë i thjeshtë për t’u përdorur, ky sistem ka qenë prej kohësh i popullarizuar tek lojërat e fatit. Është një sistem bastesh për progresin pozitiv që do të thotë se aksionet tuaja rriten pasj një basti fitimi dhe zvogëlohen pas një basti humbës.

Sistemi Contra D’ Alembert është në thelb i kundërti i D’Alembert, i cili është një sistem progresiv negativ. Ne japim disa detaje themelore mbi atë sistem më poshtë. Të dy këto sisteme përdoren më së miri për të njëjtin lloj basti, domethënë edhe baste në kazino. Teknikisht ato mund të zbatohen me cdo baste parash, por ruleta, black jack ose baccarat janë mundësitë më të mira.

Në këtë shkrim do të shpjegojmë  sistemin Kundër D’ Alembert në detaje, duke mbuluar saktësisht se si mund të zbatohet. Ne gjithashtu shikojmë avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të tij.

Rreth sistemit Kundër D’ Alembert

D’ Alembert origjinal u emërua pas një matematikani francez D’Alembert, i cili besonte se një monedhë bëhej gjithnjë e më shumë e mundëshme të binte mbi kokë aq më shpesh që binte në bisht, Ky besim ishte i pasaktë, por në të vërtetë ishte baza për sistemin origjinal D’ Alembert i cili, si një sistem bastesh për progresin negativ, përfshin rritjen e aksioneve pas një basti të humbur.

Fakt interesant !

Besimi i gabuar i D’ Alembert ishte dhe ende mbahet nga shumë lojtarë të fatit. Në fakt, është një keqkuptim kaq i zakonshëm midis lojtarëve të lojërave sa që zakonisht quhet lajthitje e lojërave të fatit.

Teoria prapa D’ Alembert është që ju keni më shumë të ngjarë të fitoni pas një basti humbës, dhe për këtë arsye mund të bëni më shumë në bastet tuaja fituese sesa të humbasë në bastet tuaja humbëse duke rritur bastet tuaja kur humbni. Kjo mund të duket logjike, dhe me të vërtetë sistemi mund të funksionojë me sekuencën e duhur të rezultateve. Sidoqoftë, në fund të fundit është me të meta pasi një sekuencë e gjatë e humbjes së basteve mund të kushtojë shumë shtrenjtë dhe t’ju ksuhtojë nga fondi tuaj i basteve. Edhe nëse më pas shkoni në një seri të gjatë fituese, nuk ka shumë të ngjarë të rikuperoni humbjet tuaja plotësisht.

Në të kundërt, një varg i gjatë humbjesh duke përdorur sistemin Kundër D’ Alembert ka të ngjarë të jetë relativisht i lirë. Nga ana tjetër, një varg i gjatë fituesish mund të jetë shumë fitimprurës.

Zbatimi i sistemit Kundër D’ Alembert

Sistemi Kundër D’ Alembert është tepër e thjeshtë dhe shumë e lehtë për t’u përdorur. Sic kemi thënë, ai duhet të përdoret vërtet për bastet, sic janë ato të disponueshme në lojëra të caktuara kazinoje. Ekzistojnë katër rregulla që duhet të ndiqni dhe këto i kemi shpjeguar më poshtë.

Rregulli nr. 1 – Vendosni një bazë basti

Para se të filloni me këtë sistem, duhet të vendosni se cilat do të jenë njësia juaj e fondit bazë. Si rregull i përgjithshëm, kjo duhet të jetë diku midis 2% dhe 5% të shumës që janë gati të humbni në cdo seancë të dhënë loje fati.

Rregulli nr. 2 – Filloni me një njësi bazë

Sa herë që filloni me këtë sistem, bastin tuaj të parë duhet ta bëni për një njësi bazë. Pra, nëse keni vendosur 10 dollarë, aq duhet të vini për bastin tuaj të parë.

Rregulli nr. 3 – Rritja e aksioneve pas një fitoreje

Sa herë që fitoni një bast, pjesa juaj duhet të rritet me një njësi bazë. Pra, nëse keni filluar me 10 dollarë dhe më pas fitoni, duhet të merrni 20 dollarë në bastin tuaj të ardhshëm. Nëse fitoni përsëeri, janë 30 dollarë për tjetërn. Ky rregull zbatohet pas cdo basti.

Rregulli nr. 4 – Ulja e aksioneve pas një humbjeje

Sa herë që humbni një bast, duhet të zvogëloni bastin tuaj me një njësi bazë. Duke vazhduar me shembullin e mësipërm, nëse do të humbnit bastin prej 30 dollarësh, atëherë do të merrnit 20 dollarë për tjetrën. Nëse humbni një bast të një njësie të vetme bazë, shuma tuaj e bastit mbetet e njëjtë për bastin tjetër.

Kjo është me të vërtetë gjithcka që ka për të. Nuk ka asnjë matematikë të përparuar dhe asnjë sekuencë të komplikuar për t’u mbajtur mend. Është thjesht një cështje e thjeshtë e ndjekjes së rregullave shumë të thjeshta të përshkruara më sipër. Kjo thjeshtësi shpjegon tërheqjen e Kundër D’ Alembert, pjesërisht të paktën.

Pro dhe Kundër sistemit Kundër D’ Alembert

Ka dy avantazhe dhe disavantazhe në përdorimin e sistemin Kundër D’ Alembert. Ne tashmë i jemi referuar një avantazhi, ai nuk është aspak i komplikuar dhe për këtë arsye është shumë i lehtë për të mbajtur nën kontroll se cilat duhet të jenë aksionet tuaja. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbrojtur bastin tuaj, pasi nuk po i rritni aksionet tuaja kur humbni. Edhe nëse i humbni dhjetë bastet e para duke përdorur këtë sistem, ju od të humbni vetëm dhjetë njësi. Kjo krahasohet në mënyrë të favorshme me sitemin Martingale, për shembull, ku do të humbisni 511 njësi nëse do të humbnit dhjetë baste rresht.

Jo vetëm që ky sistem ju ndihmon të humbni mjaft ngadalë kur fati është kundër jush, por gjithashtu ju ndihmon të fitoni të shuma të mëdha nëse shkoni në një seri të gjatë fituese. Duke rritur aksionet tuaja sa herë që fitoni, do të fitoni shuma gjithnjë e më të mëdha parash kur gjërat shkojnë në favorin tuaj. Sigurisht, duhet të pranoni që shanset që kjo të ndodhë janë gjithmonë kundër jush në kazino. Rreshtat e fituesve ndodhin sidoqoftë, dhe ky sistem ndihmon në përfitimin e plotë të tyre kur ndodhin.

Një nga problemet më të mëdha me këtë sistem është se ju mund të humbni para nëse fitoni afërsisht të njëjtën sasi bastesh sikurse po humbni. Për shembull, nëse do të vazhdoni me një fitore, të humbni, të fitonit, të humbnit, të fitonit atëherë do të ishit prapa. Edhe pse keni fituar tre baste dhe keni humbur tre baste, secili bast fitues i një njësie do të pasohet nga një bast humbës prej dy njësish.

Me sekuenca të caktuara ju mund të humbni para kur fitoni më shumë baste se sa humbëse. Le të shohim shembullin kur luajmë ruletë. Ne do të supozojmë se jemi duke vënë bast për të zezën dhe se shuma juaj bazë është 10 dollarë.

Bast 10 $, fiton. Rritni aksionet në 20$.

Bast 10 $, fiton. Rritni aksionet në 30$.

Bast 30 $, humbni. Ulni aksionet në 20$.

Bast 20 $, fiton. Rritni aksionet në 30$.

Bast 30 $, humbni. Ulni aksionet në 20$.

Bast 20 $, fiton. Rritni aksionet në 30$.

Bast 30 $, humbni.

Këtu keni fituar katër baste dhe keni humbur vetëm tre. Sidoqoftë, totali i fituar nga bastet tuaja fituese është 70 $ por totali i humbur për bastet tuaja është 90 $. Kjo jep një humbje të përgjithshm prej 20 $ pavarësisht se në fakt fiton më shumë bast.

Pra, megjithëse ky sistem mund të maksimizojë fitimt tuaja në disa rrethana, në rrethana të tjera në të vërtetë mund t’ju bëjë të humbni më shumë sesa do të ishit duke vënë bast të njëjtën shumë cdo herë.

A duhet ta përdorim këtë sistem ?

Për shkak të pengesave të këtij sistemi nuk do të shkonim aq larg sa të thonim se rekomandojmë. Ne nuk rekomandojmë ndonjë sistem bastesh në fakt, pasi asnjëri prej tyre nuk rrit shanset tuaja për të fituar. Ato mund të jenë argëtuese, nëse jeni të arsyeshëm me ta, kështu që as ne nuk këshillojmë të injoroni plotësisht këto sisteme. Dhe sistemi Kundër D’ Alembert ka disa përfitime. Mund të ju ndihmojë të menaxhoni fondin tuaj të basteve nëse ndiqni rregullat pa devijim, pasi nuk do të ndiqni humbjet kur jeni në një rreze të keqe. Megjithatë duhet të disiplinoheni.

Një këshillë që do të ofronim nëse do të përdorni këtë sistem është të vendosni një kufi maksimal. Nëse fitoni mjaftueshëm baste për të arritur në atë shumë maksimale, atëherë duhet të ndaleni dhe të filloni përsëri, ose të paktën të zvogëloni ndjeshëm aksionet tuaja. Në këtë mënyrë ju mund të siguroheni që nuk do të filloni të jepni shumë nga ato që keni fituar nëse jeni me fat sa për të vazhduar një varg të denjë fituesish.

Lajmet përkatëse