Menu

5 gabime në renditjen e portierve

5 gabime në renditjen e portierve

5 gabime në renditjen e portierve

Portieri në hokej është lojtari i cili ka peshën më të madhe të lojës, kështu që ai bëhet qëndra e cdo analize që ne bëjmë për lojën e hokejt. Problemi në këtë rast lind kur lojtarët nuk vlerësojnë cilësitë reale të portierit dhe bihen në gracka. Në ktë artikull do t’i dedikohemi se si ju të bëni vlerësimin e duhur dhe si duhet ta bëni këtë.

Mos i jepni shumë rëndësi reputcionit tuaj

Portierët shepsh veprojnë si personazhet kryesore të ekipit, kështu që ata tërheqin të gjithë vëmendjen e mediave, cka bën që bubliku tu atribojë këtyre lojtarëve dhe aftësi që ata nuk i gëzojnë. Sapo një lojtar krijon një reputacion në sytë e publikut, duhet shumë kohë që ky lloj reputacioni të ndryshojë. Lojatri mund të ruajë ende imazhin e një portieri të shkëlqyeshëm por në të vërtetë nuk është i tillë.

Prandaj është e rëndësihme që të keni parasysh dy pika. Së pari ju duhet të njiheni me reputacionin aktual të portierit, duke përdorur media, forume dhe mjete të tjera komunikimi ju do të keni mundësi të krijoni një imazh aktual për portierin. E dyta, duhet që ju vetë të analizoni performancën e protierit për të parë nëse kjo është e merituar e gjitha po jo. Nëse një lojtar cilësohet si më i miri, a e ka vërtet këtë cilësi. A është vlerësuar realisht dhe a do të ndikojë cilësia e tij në biletën tuaj të bastit. Këto janë pjesë e analizës që ju duhet të kryeni përpara se ta përfshini në bastin tuaj.

Mos e injoro analizën aktuale

Shumë bastshkrues kanë një tendencë për të injoruar formën aktuale të lojtarit. Duhet të kuptoni që portieri ka lojë që mund të paraqitet mirë po ashtu dhe të tilla që nuk mund të japë maksimumin. Është shumë e rëndësishme që ju të kuptoni që qëndrueshmëria nuk është e përhershme dhe të analizoni në njafat më të shkurtër.

Ju duhet të analizoni në një seri më të shkurtër ndeshjesh, e mira do të ish të analizoni në dy tre ndeshjet e fundit. Duhet të kuptoni ndryshimin që ekziston mes analizës afat gjatë dhe asaj më të shkurtër. Bëni diferencën për të pasur sukses në bastin tuaj.

Mos injoro problemet e ekipit mbrojtës

Dhe në qoftë se ju vendosni bast për ekipin që ka portierin më të mirë në botë, por mbrojta le për të dëshiruar, atëherë mos kërkoni mbrekulli të ndodhin. Keni kujdes të përfshini në analizën tuaj dhe mbrojtjen, ajo nuk duhet të jetë shumë e dobët në të kundërt ju do të dështonit në bast. Nësë ka një ndërthurje midis tyre atëherë ju do të keni mundësi që të krijoni bastin perfekt dhe të triumfoni.

Shikoni ekipin kundërshtar

Ekipi i cili do të ndeshet luan një rol të rëndësishëm në biletën tuaj të bastit. Një kundërshtar i dobët nuk shënon shumë gola dhe për këtë arsye dhe portieri do të duket më i fortë. Në të kundërt një ekip i fortë do të shënojë gol dhe ndaj një portieri të shkëlqyeshëm.

Përvecse forcës së secilit ekip ju duhet të shikoni dhe të analizoni dhe stilin e lojës që ata zgjedhin të luajnë. Disa portierë luajnë më mirë në ekipe të cilat janë të shpejta, ndërsa të tjerët në ekipe të cilat kanë një lojë më të fortë. Sa më shumë ju njihni kundërshtarin aq më mirë do të dini të analizoni dhe lojën e prtierit.

Mos e mbivlerësoni numërin mesatar të golave

Kjo është një statistikë shumë mashtruese. Kjo nuk llogaritet se sa mirë performon portieri, kjo tregon gjithashtu se si reflekton mbrojtaj për të gjithë sulmin njëherësh dhe për numërin e goditjeve. Prandaj duhet të shihni më shumë përqindjen e nivelit të suksesit. Koj statistikë do të ju tregojë se sa herë portieri do të kryejë një ndërhyrje të suksesshmë, pavarësisht nga situata me të cilën përballet me gjuajtje, gjë që e bën më të lehtë krahasimin e portierve individualë.

Lajmet përkatëse