Menu

Si të vendosni bast për lojtarët individualë ?

Si të vendosni bast për lojtarët individualë?

Si të vendosni bast për lojtarët individualë ?

Në NHL, secila skuadër ka yjet e saj të cilët i japin shkëlqimin të gjithë ekipit. Janë ata lojtarë të cilët janë cilësuar si më të mirët në botë, dhe japim maksimumin në fushën e lojës. Ata kanë mbështetjen e miliona adhuruesve dhe ndjekin në cdo hap lojën e tyre. Pavarësisht, të gjithë mbështetjes dhe pas këtyre lojtarëve fshihet një person normal i cili dhe mund të gabojë në lojën e tij. Në këtë artikull ne do të tregojmë se si të dini kur yjet dështojnë dhe të kundërtën të përdorni në avantazhin tuaj shkëlqimin e tyre.

Puna në ekip qëndron pas rezultateve individuale të lojtarëve

Para se të zgjedhin një lojtar të cilit i besojmë mjaftueshëm, duhet ti kushtojmë vëmendje të gjithë grupit, pa harruar të përmendim dhe kundërshtarin. Nëse skuadra nuk ka një qëndrueshmëri në planin afatgjatë dhe nuk ka një lojë në grup atëhere ne duhet të kushtojmë vëmendje në individi sepse do të jetë një hap i kotë. Është mëse e qartë se nëse i gjithë grupi nuk po ecën në të njejtin hap atëherë dhe puna e një individi të vetëm nuk do të shihet dhe do të humbasë. Për të arritur suksesin në akull duhet një ingranazh i cili vendos gjithë grupin në lojë dhe jo vetëm një lojtar të vetëm. Duhet të ketë një harmoni dhe pas humbjeve kjo gjë nuk është e thjeshtë por ju si bastvënës duhet të shihni me përkushtim të gjithë zinxhirin i cili do të ju cojë drejt fitores.

Duhet të trregoheni të kujdeshëm dhe me dëmtimet që mund të kenë pësuar lojtarët sepse ylli i skudarës do e ketë më vështirë në qoftë se krahu i tij i djathë është dëmtuar apo dhe nuk është në lartësinë e duhur, vëreni me kujdes formacionet paraprake të ndeshjeve. Gjithsesi, ndeshja ka dy ekipe kështu që është e rëndësishme që ju të grumbulloni dhe informacion për ekipin kundërshtar. Nëse vendosni bast për golashënues duhet të dini më së miri dhe përbërjen e mbrojtjes së ekipit kundërshtar. Nëse mbrojta është e mirë atëherë dhe golat e shënuar do të jenë më të pakët në numër dhe njeherësh dhe shanset që golashënesi të shënojë do të jenë më të vogëla.

Bast në pika

Një variant i mirë basti është ai ku ju përcaktoni nëse lojtari do të shënojë vetë pikën apo ai është duke e dhënë atë në favor të dikujt tjetër për të shënuar. Koeficientët në këtë rast nuk është se janë shumë të mëdhënj por gjithsesi do të shërbejnë që të shënojnë me jeshile biletën tuaj. Kështu që shikoni tabelën e lojtarëve nga e gjithë liga e sportit, dhe ju do të shihni qartë se kush i krijon mundësitë dhe kush ofron një mundësi të mirë basti. Ndodh që një lojtar i cili nuk është shumë i njohur të ketë një vlerësim prej koeficientëve më të lartë, dhe kjo është e mundur në varësi të zhvillimit se si kryhet loja dhe se si shkon ajo. Ai ka mundësinë që të fitojë një pikë në lojë për shkak të ndërveprimit që kryhen më të gjithë lojtarët e ekipit.

Pse lojtarët e NHL ?

Është një ndër garat më të rëndësihme ku cdo lojtar hokeji ëndëron që të bëhet pjesë e këtij kompeticioni. Gjithsesi, pjesmarja është e kufizuar dhe vetëm një numër shumë i reduktuar do të përzgjithet për t’u bërë pjesë. NHL është një mundësi shumë e mirë për të gjithë lojtarët sepse ajo ka vëmendjen e të gjithë sport dashësve anë e mbanë dhe një mbështetje të madhe mediatike. Gjithashtu, dhe presioni që ushtrohet mbi ta është më i madh për këtë arsye ka dhe një performancë më të mirë dhe loja ka një grindë për t’u admiruar.

Njihuni me karierën e secilit prej lojtarëve ata nuk kanë nisur direkt prej NHL, mësoni më shumë për ta dhe ecurinë e tyre. Kjo do e ndihmonte së tepërmi bastin tuaj.

Lajmet përkatëse