Menu

Faktorët që ndikojnë në bast

Faktorët që nikojnë në bast

Faktorët që ndikojnë në bast

Një faktor tjrtër i rëndësishëm është dhe vendi ku luhet loja. Ndërsa sic e kemi përmendur në futboll ndikon cilësia e barit lartësia e tij, madhësia e fushës dhe faktorë të tjerë të rëndësishëm, kur bëhet fjalë për vollejbollin shumica prej jush mendojnë ” Po në vollejboll cilët faktorë ndikojnë?”. Fusha është arsyeja se pse shumica e skuadrave nuk po fitojnë në një plan afatgjatë. Edhe pse fusha në cdo vend është e ngjashme për të mos thënë e njejtë në cdo vend, madhësia e sallës mund të ndryshojë në mënyrë drastike dhe të ketë një domethënie në përshtatjen e lojtarëve me të.

Lartësia e dritave, lartësia e tavanit apo dhe shërndarja e dritave në fushën e lojës, gjithashtu dhe pozicionimi ulseve të tifozëve dhe afërsia e tyre me fushën e lojës mund të kenë një ndikim në performancën e lojës. Prandaj duhet të theksojmë se skuadrat të cilat luajnë zakonisht në fusha të vogla gjatë gjithë kohës, në fazën e parë të kualifikimeve mund të hasin probleme spes përballen me fusha të mëdha dhe do kohë për t’u ambjntuar. Sidomos kur bëhet fjalë për të kryer shërbimet. Për këtë arsyeekziston një dominim nga skuardat që luajnë në shtëpi, por nuk është një fakt për t’u mbivlerësuar.

Është e rëndësishme të njiheni me përbërjet e ekipit, vecanërisht nëse jeni duke u përpjekur, për të parashikuar rezultatin e një ndeshjeje të vogël. Duhet të shihni që prej fillimit listat se me kë skuadër do të përballen skuadrat dhe si do të jetë basti tuaj. Në një mori ndeshjes sic zhvillohen ato të kampionatëve botërorë do të keni mundësi të njihni që dhe strategjia e tranjerëve nuk është që të aktivizojnë yjet e skuadrës që prej fillimit të kampionatit. Ata i aktivizojnë në një fazë të dytë apo dhe në ndeshje të rëndësishme. Vollejbolli është një sport që luhet në ekip, i cili ka të njejtën tendencë që kanë dhe sportet e tjera ekipore. Kështu që shpesh ndodh që mungesa e një sulmuesi të mirë apo dhe një lojtari kyc në skuadër mund të shkaktojë probleme në llojë dhe vonesa të ndryshme dhe boshllqëe që shpesh është e vëshitrë për t’u mbushur. Koha e regjenerimit të lojtarëve të vollejbollit është më e gjatë sepse ata ndeshen më shpesh dhe lodhj akumulohet, ndryshet nga sprtet që kanë një grafik më të rallë përballjesh.

Dhe kjo është një faktor që vlen të dikutohet, lodhje e ekipit. Lojtarët më të mirë shpesh shfrytëzohen përtej fuqive të tyre. Shembuj janë Kupa e Botës ku disa skuadra patën 11 takime në vetëm 16 ditë. Një rritëm i tillë dhe një presion i tillë loje do të shkatërojë jo vetëm lojtarët që janë të fortë dhe të qëndrueshëm por këdo. Nuk duhet të harrojmë gjithashtu dhe lëvizjet që zhvillohen nga një sallë loje që në raste të vecanta mund të shkojnë deri në qindra kilometra. Një numëri i shumtë takimesh dhe një lodhje e tillë mund të shkaktojë lodhje të shumtë te të gjithë lojtarët. nëse duam që të kemi një bast të sukseshëm duhet të dimë gjithashtu dhe të analizojmë dhe intensitetin e takimeve gjithashtu dhe gjendjen e stafit mbështetës. Kështu që duhet të ndjekim në të gjitha mediat sociale lojtarët për të qëndruar të informuar dhe të shohim njëherësh se si shprhen ata cfarë pakënaqësish kanë etj. Në lojën tonë të bastit, mund të na ndihmojë cdo lajm zyrtar gjithashtu dhe të gjitha lajmet e tjera apo dhe thashethemet që mund të qarkullojnë.

Lajmet përkatëse