Menu

Si të jesh i sukseshëm në bastet në vollejboll ?

Si të jesh i sukseshëm në bastet në vollejboll ?

Si të jesh i sukseshëm në bastet në vollejboll ?

Jo vetëm në Europë, por në një rang më global, vollejbolli është një na sportet më të ndjekur. Kërkesa e madhe shihet gjithashtu dhe në disponueshmërinë e basteve për vollejboll në kompanitë e basteve. Vecantia e këtij spori është se ju mund të vendosni bast në vollejboll gjatë gjithë vitit. Kjo është dhe arsyeja pse ajo është kaq praktike dhe mbështetet nga shumë prej bastvënësve naë e mbanë. Në këtë artikull do të japim disa këshilla për një bast të sukseshëm dhe do të mësoni gjithashtu dhe disa sekrete në lidhje me bastet në vollejboll.

Ku duhet të tregoheni të kujdeshëm kur vendosni bast në vollejboll ?

Si fillim, ju duhet të keni infromacionin e nevojshëm për sportin në tërëtsi dhe për prestigjin e këtij sporti. Në vollejboll, ndeshjet që përfshijnë ekipet kombëtare janë më të rëndësishme  sesa takimet që kryhen në ligë,një ndryshim ky nga sportet e tjera ekipore ku rëndësinë e marrin më shumë takimet e klubeve sesa kombëtare. Ekipet kombëtare rreth vetes marrin lojtarët më të mirë të ekipeve dhe në këtë mënyrë dhe mbështetja nga tifozët është shumë më e madhe, sepse në këto ndeshje ata shohin yjet e skuadrave duke u ndeshur. Gjithashtu, turnetë kombëtare janë një mundësi e mirë dhe për bastvënësit sepse ata kanë mundësi më të mira dhe shanse më të larta fitoreje. Bastvënësit gjithashtu duhet të dinë që është një sport jo stinor por që ka një shtrirje gjatë gjithë vitit, kështu që ata kanë mundësi të vendosni bast për më gjatë. Evenetet kryesore janë ato kombëtare dhe Kupa e Botës gjithashtu dhe Lojërat Kombëtare.

Kushtojini një vëmëndje të vecantë ndeshjeve. Merrni parasysh se qëllimet dhe ambicia e cdo skuadre është ndryshe dhe ato nuk kanë një ecuri të njejtë, për këtë arsye ju duhet të jeni të kujdeshëm në analizën e tyre. Si rregull, nuk rekomandohet një bast për fazën e parë, kjo është një këshillë për të gjitha sportet jo vetëm për vollejbollin. Në fillim të kompeticionit duhet durim dhe ju duhet të keni aftësinë për të pritur dhe për të duruar, kështu që zhvillimi i mëtejshëm i ndeshjeve do të i’u japë mundësinë që ju të rifreskoni të gjithë atë që kishit parashikuar dhe të shihnit se si do të ndryshojë skema e skuadrave. Në fundt të sezonit, vetëm një pjesë e skuadrave shohin mundësinë për t’u përmirësuar dhe shohin rivalitetin e skuadrave të tjera. Shumica e lojtarëve në këtë pikë luajnë vetëm për të pasur mundësinë e trasferimit në një ekip më të mirë dhe të tjerë të cilët kanë siguruar fazën play-off luajnë pa donjë qëllim. Për këtë arsye është më mirë që në këtë rast të mos shkojmë me ndeshje të tilla dhe të zgjedhim disa prej tyre të cilat janë të duhurat për bastin tonë, duke mos rezikuar kaq shumë. Vollejbollistët nuk trajtojnë cdo ndeshje më të njejtën rëndësi për këtë arsye është mirë që ju të bëni zgjedhjen e duhur.

Lajmet përkatëse