Menu

Strategjitë thelbësore të basteve

Strategjitë thelbësore të basteve

Strategjitë thelbësore të basteve

Hendbolli është në përbërje të tij një miks interesant mes futbollit, basketbollit dhe hokejt. Ky miks interesant ju jep mundësinë që dhe ju të keni shansin për të vendosur një bast me më shumë mundësi zgjedhjeje. Kjo e bën sportin e hendbolli sportin ideal për t’u bashkuar me parashikimin tuaj. Në shikim të parë sporti i hendbollit mendosni se është paksa i cuditshëm dhe tepër i komplikuar por rregullat demostrojnë tjetër gjë. Është një sport i thjeshtë dhe tepër i kuptueshëm në aspektin e rregullave dhe të tërësisë së tij si sport. Ka mjaft opsione bastesh në një lojë, sa që ofron për të gjithë bastvënsëit një mundësi tepër të mirë. Një truk që ka hendbolli është se duhet të kushtosh shumë vëmëndje gjatë lojës. Hendbolli është një sport tepër i shpejtë me shumë gola dhe me një rritëm teloje të lartë, cka bën të gjithë lojën tuaj shumë më aktive dhe në një bast që ju vendosni duhet të jeni shumë të përqëndruar në lojë dhe tepër të dhënë pas saj.

Pasi u njohëm me disa vecori në përgjithësi të lojës tashmë do të shohim disa prej mundësive që ofron basti në hendboll. Është një mundësi loje që shumë prej jush do e pëlqejnë dhe pse jo të bëhet një prej atyre që do të jetë gjatë në biletat tuaja të lojës.

– Bastet mbi/nën

Meqënëse hendbolli është një lojë e shpejtë, dhe me një temp loje tepër të lartë, golat janë një pjesë e pandarë e tij dhe janë prioritet për të duja skuadrat. Loja në hendboll mund të kalojë në dy skaje nga shënimet tepër të larta dhe në lojëra të cilat kanë një rezultat të ulët dhe ndryshime këto të cilat mund të ndodhin brenda disa minutash. Vendosja e këtij basti është një prej mënyrave më të shkëlqyera për të vendosur bast në hendboll.

Kjo përvecse është mënyrë më e lehtë e të vendosurit bast dhe prej atyre lojtarëve të basteve të cilët nuk kanë eksperiencat e duhura por është dhe tepër efektive. Ky bast është ndërtuar me dy drejtime pra ka mundësi të zgjedhësh mes mundësisë për tu shënuar shumë gola dhe mundësisë për të pasur një numër të pakët golash. Para fillimit të ndeshjes mundësitë ofrohen prej bastshkursve dhe ata përcaktojnë koeficientët për secilën prej mundësive që ju zgjidhni. Kjo është përcaktuar mbi mazën e potencilait që ka cdo ekip dhe analizat që zhvillohen përpara se të hyjnë në fushën e lojës. E gjitha që duhet të bëni ju është që të përcaktoni se rezultati do të dalë në vijat e poshtme të përcaktimit apo në viljat e sipërme.

Gjithsesi, për tu bashkuar me bastin tuaj ju duhet të bëni disa naliza dhe kërkime paraprake për të dyja skuadrat dhe në këtë mënyrë do të jetë shumë më e thjeshtë për ju që të hyni në një bast të suksesshëm.

Cila skuadër është më e mira në mbrojtje?

Cila është më e predispozuar për të sulmuar ?

Cilatjanë raportet në dy ndeshjet e fundit ?

Këto pyetje të thjeshta janë mëse të nevojshme që të ngrihen përpara se ju të bëheni pjesë e lojës me bastin tuaj dhe në këtë mënyrë do të jetë një hap më shumë për ju drejt fitores. Nëse të dy ekipet rezultojnë me shanse të mira për të fituar atëherë dhe ju do të duhet të analizoni se loja mund të tërhiqet në mbrojtje dhe do të ketë një numër të ulët golash. E gjitha që duhet të bëni është analizë e ftohtë dhe përqëndrim në atë që do të zgjidhni.

– Favoritët apo lojëtarët e jashtëm

Hendbolli ka të bëjë me favoritët gjithashtu si cdo sport tjetër të cilat janë dhe skuadrat e forta dhe lojtarët e jashtëm. Meqënëse gjërat lëvizin tepër shpejt në hendboll skuadrat që po luftojnë me ose u mungojnë lojtarët kryesorë ose rrallë kanë një rritëm loje që le për të dëshiruar. Në këtë rast ne shkojmë për një bast të prefeuar. Kjo është e vërtetë nëse ju jni në djeni se gjendja e një skuadre është shumë më lart se skuadra tjetër dhe performanca që ajo ka bërë është vërtet e lartë, ndërsa tjetra po lufton me cështje të ndryshme.

– Handikapi i basteve

Ndërsa është e vërtetë për pjesën më ët madhe të favoritëve në përgjithësi fitojnë ndeshjen e tyre, asgjë nuk është finalizur deri në një sinjal. Ka pasur shumë raste kur skuadra jofavorite ka pasur një shtyre dhe një presion deri në minutat e fundit të lojës. Pra si kundërvënie kemi bastet. Bastet e përhapura janë të duhurat për të mbuluar shumë teren. Nëse nuk jeni të sigurt për të vendosur se fvoriti do të fitojë apo jo është mëse e qartë se mund të përdorni këtë lloj bati për të vazhduar më tej. Bastet e handikapit ju japin opsione dhe lidhje të ngjashme në mënyrë të rregullt dhe më një strategji të preferuar për shumë ju bastvënës. Favoriti mund të jetë i privilegjuar por në një bast me handikap ju keni mundësi që të shfrytëzoni shumë më shumë se aq për bastin tuaj dhe pse jo të jeni fitues në të.

Lajmet përkatëse