Menu

10 Këshilla për bastet në tenis

10 Këshilla për bastet në tenis

10 Këshilla për bastet në tenis

Bastet e drejtpërdrejta jo vetëm në tenis por në të gjitha sportet të falin më shumë adrenalinë dhe emocion dhe gjithashtu dhurojnë shumë të ardhura për ju. Në këtë artikull ju do të gjeni disa këshilla që mund t’i shfrytëzoni për bastet tuaja live. Është e përqëndruar në statistika dhe do të ndihmojë lojën tuaj të bastit.

Këshilla për bastet e drejtpërdrejta

1- Në katër raundet e para të turneut, Djokovic në qoftë se qëndron në pritje do të arrijë të thyejë kundërshtarin. Në turneun e fundit ai arriti ta thyente për 17 herë kundërshtarin.

2-Nëse një lojtar ndër 20 më të mirët, kryen shërbimin do të vendosim bast se ai do të humbë shërbimin e tij dhe do të fitojë setin.

3- Kurdoherë që shfaqet një situatë 3:3 në një grup prej dy lojtarësh që kryejnë shërbimet, ekziston një probabilitet i lartë që fituesi i setit të mos vendoset në 6 ndeshjet e ardhshme dhe ai të bëjë pushim. Pra ju duhet të vendosni bast për barazim ose se do të shohim më shumë se 12.5 ndeshje në set.

4- Nëse një lojtar nga 5 më të mirët është i pafat dhe lejon që kundërshtari ta thyejë, do të vendosim bast se ky set do të fitohet prej kundërshtarit. Kjo ndodh shumë shpesh, pavarësisht se koeficientët në të tilla raste mund të rriten ndjeshëm.

5- Nëse temperaturat e ajrit rriten më shumë se 35 gradë dhe lojatri kryen lëvizje të shpeshta në fushën e lojës, atëherë do të vendosnim bast se ai do të humbasë.

6- Në setin e 5 vendosni bast kundër një lojtari që shërben mirë dhe ka një lojë të dobët nga fillimi. Loja e tyre bazohet në fitimin e shërbimit, por në setin e pestë ata tashmë janë lodhur. Dhe gjëja e parë është se janë lodhur duke kryer shërbimin.

7- Ndoshta shumë prej jush nuk do e besoni por, mos vendosni bast për australianët. Këta lojtarë kanë shanse më të ulta se cilësia e tyre aktuale. Basti duhet të jetë me llogjikë dhe jo me zemër. Nëse seti niset nga një australian dhe fiton setin e parë , vendosni bast se ai do të humbasë ndeshjen.

8- Nëse një lojtar kryeson me dy sete dhe humbet të tretin, atëherë në të katërtin vendosni bast se do të fitojë.

9- Nëse bastin filletar e keni vendosur për lojtarin e huaj dhe ky fiton setin e parë, atëhere ju vendosni gjysmën e dytë të bastit për kundërshtarin.

10- Më e rëndësishmja është seti i 7. Statistikat janë se ai stet zhvillohet me një ritëm të drejtë dhe loja është e prirur të shkojë drejt barazimit.

Lajmet përkatëse