Menu

A ja vlen të vendosni bast në tenis me koeficient 1,5 ?

A ja vlen të vendosni bast në tenis me koeficient 1,5 ?

A ja vlen të vendosni bast në tenis me koeficient 1,5 ?

Duke qënë se ne jemi njohur me tenisin në bastet sportive, është e rëndësishme të dimë dhe sa të privilegjuar jemi në qoftë se kemi një ndeshje tenisi me koeficient 1,5. Sporti i tenisit ka koeficientë kryesisht shumë më të lartë dhe bastvënësit shpesh nuk i kushtojnë rëndësi koeficientit 1,5. Dhe në artikullin paraardhës ne u shprehëm se nëse nuk ka një koeficient 2 atëerë, është mirë që ju të gjeni një ndeshje tjetër që ju ofron më shumë mundësi. Gjithsesi është një rregull i pashkuruar por që është mirë të zbatohet prej jush.

Nuk ka një rregull strikt që duhet të ndiqet nga secili prej jush. Më shumë, është një strategji baste sesa një rregull loje. Megjithatë, e gjitha varet dhe nga strategjia tuaj perosnale e lojës dhe mënyra se si ju administroni llogarinë tuaj të basteve. Në artikullin që kemi folur për llogarinë e basteve kemi përcaktuar se e gjitha duhet të mbështetet në një përqindje fikse të asaj që ju duhet të vendosni në lojë. Pra në qoftë se ju luani 1-7% të llogarisë tuaj dhe ajo që duhet të fitoni është një interval i cili ja vlen që të rrezikoni llogarinë. Për shembull, në qoftë se ju luani një shumë X dhe ajo përllogaritet me një koeficient 1,5 atëherë e gjithë shuma përfundimtare duhet të jetë e arsyeshme për të justifikuar lojën tuaj.

Kjo nuk do të thotë që ju duhet të anashkaloni bastet me koeficient 1,5. Të gjithë, kanë rëndësinë e tyre dhe këto baste janë mëse të pranueshme për lojën tuaj. Gjithsecili, ka linjën e vet të lojës dhe e ndjek me përpikmëri atë.

Ndeshjet me koeficient 1,5

Në tenis ndryshe nga sportet e tjra, sa më i ulët të jetë koeficienti aq më keq është. Në qoftë se në një ndeshje futbolli një prej klubeve vlerësohet me koeficient 1,4 atëherë është e padobishme për një bastvënës. Por, është tërësisht ndryshe në një ndeshje tenisi.

Dallimi që qëndron mes tenisit dhe futbollit apo dhe një sporti tjetër, qëndron se në sportet e tjera vendosim bast për ekipin ndërsa në tenis për individin. Fakti që një lojtar do të ketë një ditë jo të mirë nuk do të thotë që ekipi do të humbasë, e kundërta ndodh me lojtarin në tenis.

Koeficientët

Në qoftë se shohim statistikat e ndeshjeve të fundit që janë zhvilluar do të shohim se ata lojatë të cilët kanë pasur koeficientë 1,5 ose dhe më pak nuk kanë rezultuar fitues. Gjithsesi, kjo është një statistikë e cila ka për bazë të tregojë që jo gjithmonë koeficienti i ulët do të tregojë më shumë shanse për të fituar. Nëse doni të jeni më të sigurt dhe të vendsoni baza më të forta në sistemin tuaj të lojës, atëhere ju mund të ndiqni ndeshjet që do të luhen në fundjavë dhe të shihni nëse do të funksionojë apo jo. Në qoftë se ju ndiqni një turne, ndoshta më të afërtin i cili do të zhvillohet do të shihni se të gjithë këto statistika do e ndihmojnë së tepërmi lojën tuaj sepse e gjitha përqëndrohet në përllogaritjen e vazhdueshme.

Në një statistikë tregohet se vetëm 44% e ndeshjeve që kanë koeficient 1,5 kanë rezultuar të sakta pjesa tjetër e tyre ka dalë sipas pritshëmirve. Këto statsistika nuk vlejnë vetëm për turnamentet e rëndësishme por për të gjitha ndeshjet që zhvillohen. Natyrshëm që ka disa prej ndeshjeve të cilat do të dalin prej pritshmërive dhe ju do e keni të vështirë të bëni parashikimin, por një strategji e tillë do të ndihmojë në planin afatgjatë të gjithë lojën tuaj dhe do të keni mundësi të krijoni baste fituese.

Lajmet përkatëse