Menu

Bastet kundër favoritve në WTA

Bastet kundër favoritve në WTA

Bastet kundër favoritve në WTA

Bastvënësit kur vjen puna në tenisin e femrave ndahen në dy kampe. Disa prej tyre nuk i përfshijnë në biletën e tyre të bastit duke mos arritur të bëjnë parashikimin e duhur për ndeshjen, ndërsa të tjerë janë më të vendosur përsa i përket lojës së tenisit kur luhet nga femrat.

Përmbysjet më të mëdha shihen në gjysëm finale

Kërkoni për një koeficient të ulët ndaj favoritit tuaj, dhe nëse një lojtar i huaj ka një koeficient më të favorizuar ndaj këtij lojtari, atëherë vendosni bast për të. Nëse një lojtar ka rezultate të mira ndaj një lojtari të favorizuar dukshëm, atëherë vendsoni bast për të. Shihni ndeshjet e fundit që janë zhvilluar dhe do të keni mundësi të shihni se një faktor i tillë ekziston dhe do të  jetë një mundësi e mirë basti për ju.

Sidoqoftë, ndonjëherë vendos bast kundër favoritit dhe nëse rezultati i lojës dhe analiza paraprake nuk duket aq mbështetëse për këtë bast. Shpesh herë merrni parasysh ndeshjet e fundit që luajnë këta lojtarë, ndërsa siguroheni që personi i jashtëm të jetë më pranë favorizimit pas kësaj, ndërsa favoritja përballet me disa humbje. Gjithashtu duhet të shihni dhe një faktor që është nëse ekziston motivimi apo jo. Nëse ndeshja luhet në shtëpi apo dhe disa faktorë të tjerë të cilët ndikojnë në motivimin e lojtarit.

Gjithsesi, nuk është e thënë që ju me këtë mënyrë basti do të përballeni vetëm me fitore, por do të keni mundëis ta përdorni si një mënyrë loje dhe do të shihni që funksionon dhe do të ju bëjë fitues.

Në rast se ju fitoni jeni duke fituar me një koeficient të vogël, dhe duhet të jeni të vetëdijshëm që kjo lojë nuk do të ofrojë për ju shumë të ardhura dhe të bëheni menjëherë të pasur. Por, në këtë mënyrë ju do të keni mundësi të ndërtoni disa të ardhura të qëndrueshme dhe pse të pakta në numër.

Pothuajse, në cdo turne tenisi rastis humbja e favoritit dhe pse ka një koeficient tepër të ulët, kjo ndodh për shkak të motivimit të ulët që gëzon ai. Ndonjëherë ka disa humbje në një turne donjëherë në një ditë të vetme. Kjo nuk duhet t’ju sprapsë dhe ju të mos vendosni bast por duhet të përdorni mendjen se si duhet ta shfrytëzoni këtë rënie të përkohshme dhe këtë luhatje të lojës. Nëse ndërtoni një strategji do të keni mundësi të fitoni dhe të riafirmoheni si një bastvënës i suksesshëm.

Lajmet përkatëse