Menu

Llojet e basteve në garat me kuaj

Llojet e basteve në garat me kuaj

Llojet e basteve në garat me kuaj

Ju keni dy mundësi zgjedhjeje kur vendosni bast për garat me kuaj: bastet e drejtpërdrejta dhe bastet ekzotike janë dy mundësitë e juaja. Për një fillestar, do të ishte më mirë që ai të bashkoheshe në lojën e basteve të drejtpërdrejta. Ata janë të thjeshtë dhe tepër të lirë, që ju të keni mundësi të hidhni hapat e parë drejt kësaj bote bastesh. Shuma minimale e bastit është tepër e vogël, gjithsesi ajo është vatriabël dhe në varësi të kompanisë që ju zgjidhni për të vendosur bastet tuaja.

Bastet ekzotike ose të quajtur dhe akumulatorë, janë një mundësi e mirë por që duhet që ju të keni disa njohuri bazike dhe të keni dhe një llogari që të përballoni bastin tuaj. Bastet akumulatore ju përfshini në biletën tuaj të bastit jo vetëm një ndeshje të vetme por disa prej tyre duke krijuar kështu një mundësi më të mirë për të fituar, por njëkohësisht duke rrezukuar më shumë. Ky lloj basti kërkon një aftësi më shumë dhe një njohje më të hollësishme të të gjithë tregut të basteve por gjithsesi ju duhet të vazhdoni me të voglat për të bërë më pas të mëdhatë.

Bastet e drejta

Në bastet e drejta ju vendosni bast vetëm për një grues, pra vetëm për një kalë. Ky lloj basti ju jep mundësinë që të vendosni disa baste të ndryshme dhe jeni ju që zgjidhni se me cilën prej mundësive do të shkoni. Mundësitë e basteve do të keni mundësi t’i shihni në këtë artikull më të detajuara.

1) Fitues- Në këtë bast, ju do të keni mundësi që të zgjidhni se kë do të zgjidhni ju për vendin e parë. Pra, e gjitha është që të përcaktoni se kush fiton garën.

2)Vendi- Kur vendosni bast në këtë rast, ju duhet të përcaktoni se cili prej kuajve do të renditet. Dhe renditja e tyre do të përcaktohet nga ju. Në këtë seri basti përcaktoni se në cilin vend do të renditet.

3)Show- Në këtë rast basti ju pasi keni përcaktuar se cili prej kuajve do të fitojë garën ose keni përcaktuar vendin keni mundësi që dhe të mbroni biletën tuaj. Pra duke parë garën ju ndryshoni mendjen dhe doni të ndryshoni bastin. Por, në raste kur kërkoni të mbroni bastin tuaj duhet të jeni të vetëdijshëm se koeficienti përllogaritës do të jetë më i vogël dhe do të humbni disi. Gjithesi keni mundësinë për të ndrysuar bastin tuaj.

4)Kufiri- Kur ju vendosni bast përtej kufirit jeni duke vendosur bast se kali juaj i garës do të fitojë. Ky lloj bast mund të quhet dhe akumulativ sepse ju vendosni një bast duke përfshirë të tre bastet e mësipërme. Për shkak se në këtë bast janë të përfshira tre baste në një atëherë dhe cmimi që do të përfitoni prej këtij basti do të jetë më i shtrenjtë. Për shembull, një bast që do të kushtonte 3 dollarë tashmë do të kushtojë 9 dollarë, sepse jeni duke përfshirë tre baste në një të vetëm. Në rastin se ju keni vendosur bast se kali juaj del i pari atëherë basti tuaj është fitues, njëkohësisht dhe nëse del i pari. Në rastin kur ai del i treti kthimi i investimit është i juaji.

5)Fito- Në këtë rast basti ju do të fitoni vetëm nëse kali që ju keni zgjedhur renditet i treti, në të kundërt nëse ai del i dyti apo dhe i pari do të keni mundësi të përfitoni. Kështu ju do të keni një bast më të shtrenjtë llogjikisht por dhe që kthimi i fitimit tuaj do të jetë i sigurt.

Lajmet përkatëse