Menu

Faktorët që ndikojnë në bast

Faktorët që ndikojnë në bast

Faktorët që ndikojnë në bast

Nëse ju keni vendour për të përfshirë në bastin tuaj një kalë, ju keni parë ngjarjet e fundit dhe njëkohësisht shihni dhe shanset që ofrohen prej kompanisë së basteve. Gjithsesi, ndikimi tuaj duhet të jetë më shumë në njerëzorja sic e përmendëm dhe më sipër sepse e gjithë loja do të jetë e përqëndruar. Një vizion i asaj cka ka ndodhur më përpara do të ndihmojë së tepërmi të gjithë lojën dhe të gjithë vijimësinë e bastit. Ndoshta, dhe pse nuk ka një mbështetje të madhe prej bastshkuresve një kalë ju zgjidhni atë, është e gjitha e mundur sepse nës ju e keni ndjekur më përpara dhe keni marrë një sadisfaksion është mëse normale që të shkoni me atë. Nuk është një ide e mirë që ju të shkoni në bast vetëm duke u përqëndruar në koeficentët dhe shanset që ofrojnë për ta.

-Sipërfaqja është ashtu një faktor shumë i rëndësishëm i cili ndikon dhe në bastin tuaj. Pista e garave nuk ka gjithmonë të njejtën sipërfaqë dhe ndryshimi i kësaj sipërfaqeje ndikon në garat të cilat zhvillohen.  Në varësi të motiti kemi dhe ndryshimin e sipërfaqes së së garës sepse krijon disa probleme në sipërfaqe të cilat reflrktohen dhe performancën e lojës. Kujat hasin vështirësi në sipërfaqe të cilat mund të kenë probleme dhe të cilat rëndohen në infrastrukturë në motin me shi. Po ashtu në pistën e garës shpesh krijohen gjurmë artificiale sepse dhe gara e kuajve bëhet më e arritshme. Gjithsesi, gjurmët artificiale ndonjëherë pengojnë garën. Në këtë rast ju duhet të shihni gjithashtu dhe performancën që bëjnë kuajt në secilën prej këtyre pistave, nëse një prej kuajve shihet se nuk ka ndikim nga kushtet e ndryshme të pistës atëherë ai duhet të jetë favoriti tuaj.

-Historia me kalorësin. Nëse shihni që një kalorës ka një performancë të mirë dhe nëse ai arrin të ndryshojë kalin e tij të garës atëherë është mëse e sigurt që ju duhet të keni një të preferuar. Është e sigurt që një performancë e një niveli të lartë është e gjitha meritë e kalorësit dhe ju duhet të ndiqni më tepër garat e tij dhe pse jo të vendosni bast për të.

E rëndësishme është që ju të keni dhe një vëzhgim dhe mbi kalin njëkohësisht, sepse nëse shihni që një kalë dhe një kalorës renditen në vendet e para atëherë dhe përzgjedhja tuaj për bastin e radhës është shumë më e lehtë.

-Shihni koeficientët. Në cdo garë që ju merrni pjesë duhet të shihni njëherësh dhe koeficientët që serviren për atë garë. Favorit është kali i cili ka një koeficient më të vogël. Gjithashtu, sic e kemi përmendur më herët e rëndësishme është që ju të shihni dhe të njihni gjithashtu dhe performancën sepse është shumë e rëndësishme që të keni njohje dhe të mos shtyheni vetëm prej koeficientëve.

Nëse jeni në kërkim për një garë ku kanë ndikim koeficintët thjesht shih se si janë vlerësuar ata prej kompanive të basteve dhe shko me atë i cili është në favorin tuaj. Njëkohësisht, një ndërthurje me performancën e mëparshme do të kishte një ndikim pozitiv për ju.

– Krijoni projeksione. në momentin që ju vendosni bast duhet të krijoni projeksionet tuaja nëse ngjarja do të fitohet prej të përzgjedhurit tuaj. Duke krijuar një imazh ju keni mundësi që të shfrytëzoni dhe ngjajret e mëparshme të zhvilluara. Kështu ju duhet të ndiqni për të paktën tre gara kuajt që të krijoni një projeksion për taë që do të ndodhë. JO gjithmonë keni mundësi që të keni të njejtat perfomanca kështu që dhe ajo cka do të prisni prej ngjajres është shumë variabël.

Shihni gjendej aktuale përpara nisjes së garës, se si duken ata, shfaqin shënja të ndryshme apo jo. Ndoshta këto janë disa faktorë të cilat dallohen vetëm prej personave të cilat kanë njohuri të thelluara mbi kuajt, por ka dhe disa pika kyce që ju ndihmojnë. Ju keni mundësi që të shihni nëse kali është duke u djersitur shumë apo jo sepse në lëkurë krijohen disa pika të mëdha. Djersitja ju ndihmon të kuptoni se gjendja e tij është jo e mirë dhe ju keni mundësi që të mos e vendosni këtë në garën tuaj. Gjithashtu, kur gjendja e kalit paraqitet nervoze atëherë ai është duke mos u ndjerë në formë për të kryer garën dhe është mirë që ta shmangni nga basti tuaj.

Ju mund të bëni dhe kërkime të tjera të cilat mund të ndihmojnë shumë më shumë bastin tuaj.

-Bestytnitë. Gjithashtu ju jeni të lirë që në bastet tuaja të përfshini dhe bestytnitë të cilat mendoni që ndikojnë. Si përshembull, dita juaj me fat, ngjyra që ka veshur kali, numëri i kalit e të tjera si këto. Nëse ju besoni në to përfshihini në bast, por këshillohet që nëse bëni një bast serioz që sa më pak të përfshini emocionet kështu që tregohuni tepër përzgjedhës në atë që bëni.

Këshilla e minutës së fundit

Nuk është e këshillueshme që ju të vendosni bast në cdo garë. Dihet që tundimi është tepër i madh po ajo që duhet të bëni është që ju të tregoheni të matur dhe jo emotivë. Ju duhet të nërtoni një program loje dhe nësoftë se shfaqet një kalë i cili prmton ju mund të bashkoheni me të por duke mos vazhduar me të mëparshmet. Një menaxhim është gjithmonë i nevojshëm në lojën tonë të basteve.

Krijimi i një buxheti dhe mbështetja në të është shumë e nevojshme. Ju duhet të mos krijoni vakanca duke mos ndjekur me përpikmëri shumën e bastit. Një shumë e përcaktuar më përpara është shumë e rëndësishme sepse do të bënte të mundur që të mos krijoni probleme me menazhimin. E gjitha ka të bëjë me kthimin e investimit, kështu që tregohuni të zgjuar.

Ndiqni nngjarjet dhe argëtohoni më shumë me këtë sport të bukur.

Lajmet përkatëse