Menu

Si ndikon moti në bejsboll ?

Si ndikon moti në bejsboll ?

Duke e ditur se sporte si bejsbolli zhvillohen në ambiente të hapura, kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në lojë kushtet atmosferike. Ndryshe nga sporte të tjera në natyrë të cilat tashmë janë mësuar me ndryshimin e kushteve atmosferike dhe përshtatin strategji të ndryshme loje dhe në bejsboll do të reflektohet një fenomen i tillë.

Shpesh shumica e bastvënësve përqëndrohen në faktorë themelorë si gjendja e lojtarëve apo dhe statistikat e lojërave të mëparshme dhe harrojnë një prej fakorëve më të rëndësishëm që ndikon i cili është moti.

Si ndikon moti ?

Moti mund të ndikojë në rezultatin e një ndeshjeje sportive më shumë se cdo lojtar me performancën e tij të mirë apo dhe donjë faktor tjetër loje. Është ai faktor i jashtëm i cili do të ndihmojë biletën tuaj të jetë më e saktë dhe ju të jeni të kujdeshëm në vendosjen e bastit tuaj. Shumica e ekipeve të mëdha kanë në stafin e tyre metereologë të njohur të cilët ndihmojnë në përcaktimin e një parashikimi sa më të saktë.

Nëse ju dëshironni që të tregoheni të shkathët në vendosjen e bastit ju duhet të shihni këtë faktor si më të rëndësishmin dhe ta trajtoni si të tillë.

Bastet e motit në bejsboll

Moti është një faktor i cili ndikon më së shumti në bejsboll se në sportet e tjera. Është një faktor që ndikon drejtpërsëdrejti në lojë. Kushtet atmosferike si shiu, era apo dhe temperaturat që kanë ndikim të drejtpërdrejtë.

Në një mot të ngrohtë dhe performanca e lojtarëve është më e lartë dhe ata kanë një lirshmëri në lojë po ashtu dhe loja është në një tjetër rritëm. Në një kohë të ftohtë është më e vështirë për ta që të luajnë dhe lojërat janë shumë më të ngadalta.

Rreshjet e shiut kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në përqëndrimin e lojtarëve. Shpesh rreshjet e dëndura bëjnë që lojtarët të mos kenë të njëjtin përqëndrim në lojë dhe drejtimi i gjuajtjes të tyre ndryshon ndjeshëm.

Drejtimi i erës dhe shpejtësia e saj janë kushtet e motit me ndikimin më të madh. Duke e ditur që loja është me gjuajtje është mëse e dukshme që dhe era do të ndikojë në cilësinë e saj dhe njëkohësisht do të duhet më shumë përpjekje nga ana e lojtarëve që të mos e dvijojnë atë por ta cojnë në destinacionin e duhur. Pra era luan një faktor të rëndësishëm në bastet e luajtur mbi/nen.

Përvecse ndikon dhe në lojë gjithashtu ndikohët dhe gjendja fizike e lojtarëve. Shiu i tepërt bën që lojtarët të lodhen më shpejt dhe gjithashtu dhe pengesa që krijon balta në fushë.

Një kujdes të rëndësishëm që duhet të tregoni është moti, që të cilësoheni si bastvënës të zotë dhe të krijoni mundësi të mira basti.

Lajmet përkatëse