Menu

Sistemi i basteve: Shkopi më i keq në bejsboll

Sistemi i basteve: Shkopi më i keq në bejsboll

Sistemi i basteve: Shkopi më i keq në bejsboll

Bejsbolli është një lojë jo shumë popullore për Europianët. Megjithëse, ka një kohë të gjatë që ofrohet nga platforma të ndryshme ajo ende nuk ka fituar një popullaritet të madh dhe nuk është bërë shumë popullore. Është një sport i cili është i pakuptueshëm për shumë prej bastvënësve dhe sportdashësve dhe vetëm një përqindje e vogël e tyre e ndjekin. Gjithsesi, ata që e njohin si sport e dinë se është një mundësi shumë e mirë basti dhe është një sport që mund të shfrytëzosh që të kesh një biletë basti më të plotë. Në këtë artikull do të keni mundësi të njihni disa informacione në lidhje me sportin e bejsbollit.

Ky sistem bastesh bazohet në disa studime të cilat dhe pse janë të vjetra, por janë tepër aktuale dhe shërbejnë si një ndihmë për ju në lojën tuaj.

Si të vini bast në bejsboll ?

Ky sistem bastesh mbështetet në konceptin e librit të Jasper me 10 shkopinjtë më të këqinj.

Shënim: ERA (mesatarja e vrapimeve e fituar) është numëri mesatar i veprimeve të lejuara për ndeshje (sa mesatarsiht do të bënte vrapime nëse luhet pa donjë gabim). E shpjeguar më thjeshtë ERA në bejsboll është si një gol në futboll.

Një lojatr i cili vlerësohet më një ERA prej 8.00 është i keq por nëëse ai bën pjesë në një skuadër që ka një vlerësim prej 6.00 atëherë ai është relativisht mirë. Pra vlerësimi duhet të jetë në një vijë të drejtë llogjike dhe numërimi me ekipin pavarësisht se lojtari mund të ketë një vlerësim të keq apo të mirë. Një diferencë prej 2.00 është mëse normale.

Sistemi i basteve në dy hapa të thjeshtë

1.Krahasoni ERA të secilit lojtar me ERA mesatare të ekipit.

2.Gjeni dhjetë shkopinjtë më të këqinj ( ato me ndryshimet më të mëdhaja me ERA-n tuaj dhe atë të ekipit tuaj)dhe vini bast kundër tyre.

Para se të filloni me bastin tuaj duhet të siguroheni që topi ka të paktën disa starte. Pra, ju duhet të ndqini bastin dhe të vendosni një bast disa kohë pasi të ketë nisur kampionati.

Nuk ka nevojë që të provohet sistemi i basteve, por që të kuptoni dhe të njiheni më shumë me lojën. Sepse, sic e përmendëm më herët e gjitha është në bejsboll rritmike dhe nuk ka ngjashmëri.

Megjithëse ju duhet të vendosni bast donjëherë për ekipin që është më i keq në favor të atij më të miri thjesht bëjeni. Ajo që duhet të kuptoni është se basti në bejsboll është ndryshe.

Lajmet përkatëse