Menu

Cfarë ndikimi kanë arbitrat ?

Cfarë ndikimi kanë arbitrat ?

Cfarë ndikimi kanë arbitrat ?

Ndikimi i arbitrave në lojë është variabël në varësi të lojës që ju ndiqni. Ka sporte të cilat ndikimi i arbitrit është i vogël si psh. tenisi dhe të tjerë si basketbolli të cilët kanë një ndikim të madh. Ndikimi i arbitrit do të ndikojë drejtpërdrejt në bastin tuaj kështu që ju do të tregoheni të kujdeshëm nga ky faktor dhe të shfrytëzoni cdo fakt.

Ndoshta do të duket pak e paimagjinueshme por ndikimi që ka arbitri në basketboll është shumë më i madh se ndikimi që ka ne futboll. Dhe ajo që është shumë interesante është se deklarimet e arbitrave janë shumë kontradiktore dhe shumë të diskutueshme madje dhe në ngjarjet më të rëndësishme të basketbollit. Ka dhe disa prej tyre të cilët e kanë kthyer në mardhënie klienteliste shërbimin e tyre duke fishkëllier  në favor të “klientit”.

Pse nuk cilësohet rëndësia e arbitrit ? Duke qënë se ka një mbështetje më të vogël dhe një grup më të vogël tifozësh, kjo e bën që dhe të mos kemi një cilësim të tillë. Basketbolli pavarësisht se ka një shtrirje në të gjithë kontinentet janë disa shtete të cilat konsiderojnë një mbështetje më të madhe.

Arseja e dytë, është se basketbolli ka më shumë ndryrje dhe ka më shumë gjykime nga ana e arbitrit. Dhe është e zakonshme që të ketë më shumë zëra kundër tij në këtë rast. Vëmendja kushtohet në ato raste kur rastet janë shuëm të diskutueshme dhe të dyshimta.

Më shumë faulle = më shumë pikë

Është mëse e kuptueshme, sepse faulli në bastektboll ofron një pozicionim të favorshëm dhe mundëson disa gjuajtje të drejtpërdrejta. Në këtë moment që ekipi shkon pranë gjuajtjeve të dënimit aq më shumë pikë arrin të grumbullojë.

Në basketboll, është e mundshme që dhe shtrirja e kohëzgjatjes të jetë e ndryshme ku në një periudhë kohore të shënohen më shumë pikë se gjatë gjithë lojës.

Pra, ju duhet të nxirrni rregullin që sa më shumë faulle aq më shumë pikë për ekipin, dhe në këtë moment ju duhet të shihni dhe arbitrin që do të gjykojë ndeshjen. Në qoftë se ju keni vendosur në biletën tuaj shumë pikë tëherë dhe arbitri duhet të jetë mëse i ndjeshëm që të ndihmojë në realizimin e biletës tuaj. Dhe e kundërta kur ju luani për më pak pikë atëherë është mirë që të zgjidhni arbitrat më dashamirës.

Informacion mbi arbitrat

Tashmë, duke e ditur ndikimin që kanë arbitrat në lojë ju jeni të vetëdijshëm që duhet të keni një informacion të saktë për arbitrin që do të gjykojë lojën. Informacionin praraprak del me daljen dhe të formacioneve. Më pas, ju mund të merrni më shumë infromacion në lidhje me arbitrin në kanalin zyrtar të NBA dhe të plotësoni figurën e tij me infromacionin që serviret për ju. Gjithashtu ka dhe disa faqe të cilat japin tepër informacion për lojën e arbitrave.

Cila është vlera e të dhënave të arbitarve ?

Ka shumë vend për diskutime e gjitha kjo. Megjithatë ata bastvënës të cilët shfrytëzojnë këtë fakt analizojnë deri në detaje dhe njohin shumë mirë lojën e cilit do prej arbitrave. Në këtë mënyrë ata kanë mundësi që të shfrytëzojnë gjithcka në favorin e lojës dhe të krijojnë një bast fitues. Gjithsesi atje ku ka shumë kundërrshti mund të ketë vend dhe për një mendim ndryshe, kështu që ju duhet të përdorni atë informacion që qarkullon për biletën tuaj.

Lajmet përkatëse