Menu

Sezoni i rregullt në NBA dhe playoff-et

Sezoni i rregullt në NBA dhe playoff-et

Sezoni i rregullt në NBA dhe playoff-et

Shpesh keni dëgjuar se ndeshjet e rregullta dhe ato të playoff janë ndryshe është mëse e vërtetë. Ju vetë keni parë se si është ndryshuar loja dhe keni vrejtur ndryshimin mes një ndeshje të rregullt dhe playoff. Në këtë artikull do të njiheni me disa ndryshime të cilat do të duhet të keni parasysh kur vendosni bast.

Avantazhi i një loje brenda

Kur ekipet kanë ndeshje në shtëpi gjatë sezonit të rregullt performancsa e tyre është ndjeshëm e dallueshme. Në payoff, avantazhi i lojës brenda është një avatazh më shumë. Përparësia e fushës është se lojtarët e njohin atë dhe nuk kanë nevojë që të ambjentohen në të. Plus, është e rëndësishme që ata kanë dhe një mbështetje më të madhe të tifozëve vendas kur luajnë brenda. Ndërsa lojtarët e huaj, do të ndiejnë trysninë e lojës dhe gjithashtu do të jënë nën tension.

Kjo do të thotë që ju kur zgjidhni të vendosni bast duhet të vendosni bast për ekipin që luan në shtëpi, normalisht nëse ka koefcient të mirë. Gjithashtu, mund të vendosni bast për të huajt vetëm nëse analiza e nxjer të qartë se do të triumfojnë.

Intensiteti i ndeshjes

Sezoni i NBA është shumë i gjatë dhe ekipet zakonisht nuk e japin maksimumin e tyre në pjesën themelore. Gjithashtu, disa lojtarë veteranë mund të kalojnë disa ndeshje. Njëkohësisht, lojtarët që kanë dëmtime do të zgjedhin të shërohen dhe më pas t’i bashkohen lojës. E gjithë loja do të kryhet në playoff.

Nuk ka vend në playoff që të trajtohet lojtari apo që të anashalohet loja. Luhet në maksimum, dhe vetëm lojë. Pavarësisht dëmtimit apo dhe lodhjes lojtarët do të jenë në fushën e lojës dhe do të bëjnë më të mirën e tyre.

Loja ngadalësohet

Në krahasim me pjesën themelore të lojës, playoff ka një ngadalësim në fillim të saj. Si rezultat nuk ka shumë mundësi për të shënuar dhe për të hyrë në lojë. Ekipet që mbrohen kthehen në gjysmë të fushës.

Ndërsa loja ngadalësohet dhe pikët që janë rezultat i saj janë më të pakta. Dhe ndryshimi që një skuadër fiton zvogëlohet. Ndeshjet janë shumë më të ekulibruara kështu që ju do të duhet të zgjidhni një prej handikapve me pak pikë.

Efekti Superstar

Supër ylli i ekipit është në gjendje ta tërheqë ndeshjen drejt fitores. Në playoff, ky efekt është shumë më i prekshëm se dhe loja ka më pak minuta.

Në lojën e rregullt ekipi ka 10 lojtarë ndërsa në play off numëri kufizohet në 8. Kështu që koha e super yjeve është e duhura për të treguar aftësitë dhe për të mobilizuar ekipin në tërësi. Nëse në të vërtetë lojtari është një super yll atëherë ai do të tregojë se si do të duhet të shkojë loja.

Lajmet përkatëse