Menu

Ndikimi i mbajtjes së topit në rezultat

Ndikimi i mbajtjes së topit në rezultat

Ndikimi i mbajtjes së topit në rezultat

Analiza e plotë përpara ndeshjes mund të shërbejë si një mundësi e mirë për të gjithë bastvënësit. Bastvënësit mendojnë dhe besojnë se zotërimi i lartë dhe mbajtja e topit i jep një mundësi fitoreje skuadrës. A mendoni se është e vërtetë ? Në këtë artikull do ta zbulojmë se nëse është një teori e vërtetë.

Në këtë artikull do të zbulojmë përmes statistikave nëse është e vërtetë apo jo kjo teori dhe se si duhet ta përdorim në bastin tonë. Është një artikull shumë i rëndësishëm kështu që ju duhet të tregoheni tepër të kujdeshëm në marrjen e infromacionit dhe përpunimin që do të bëni për bastin tuaj.

Zotërimi i lartë i topit

Tashmë është një informacion i njohur dhe një fatk se Spanjollët janë kampion në zotërimin e topit dhe në statistika ata janë të parët përsa i përket zotërimit. kjo lojë e ngjashme nga klubet zbatohet nga FC Barcelona. Futbolli i bazuar në numërin e lartë të pasimeve tashmë është bërë trend dhe është përqafuar nga shumë prej ekipeve të cilat tashmë lojën e tyre e mbështesin në pasime të gjata dhe një zotërim të lartë të topit.

Zotërimi i topit si koncept që të conte te fitorja u bë i njohur prej Spanjës në Euro 2016 dhe tashmë ajo është një skemë e zbuluar por që rëndësia e saj është ende për tu diskutuar dhe analizuar nëse do të na cojë drejt fitores një lojë e tillë dhe a është kjo taktikë e duhura.

Statistikat mesatare tregojnë se spanja ka një zotërim topi prej 53% në ndeshjet që ajo luan dhe pasat e shkurtër dhe të shpejtë janë strategjia e saj. Ndërsa, Italia vjen me një sistem loje krejt ndryshe ku loja përqëndrohet në mborjtje dhe i kushtohet shumë vëmnedje asaj. Pra një përballje e tillë do e cekuilibronte pak të gjithë këtë skemë bastesh dhe të gjithë do ta kishin të vështirë të vendosni bast në një ndeshje të tillë duke pasur parasysh këtë faktor. Zotërim i lartë i topit dhe një mbrojtje e fortë nuk do të arrinte të conte në një fitore.

Kupa e Botës 2010, faktoj dhe një herë se zotërimi i lartë i topit sjell një rezultat pozitiv. Spanja ksihte 60% zotërim topi në cdo ndeshje dhe loja e saj u shpërblye duke dhe shënuar dhe gëzuar disa fitore. Stili i lojës u përshëndet nga tifozët dhe dha fryte të shumta për të gjithë bastvënësit të cilët ndoqën lojën e spanjës në skedinat e tyre.

Posedimi më pak i topit

Duke folur më sipër përsa i përket lojës së Spanjës, do të shohim që skuadra të tjera të cilat nuk kanë pasur të njejtin zotërim topi kanë arritur të fitojnë. Është një pikë kyce për ju që të njihni lojën e secilës skuadër para se të vendosni bast. Potugalia dhe Anglia nuk kanë zotërim topi të lartë dhe loja e tyre nuk përqëndrohet në pasa të shkurtër dhe lojë të mbyllur por taktika e tyre është sulmi duke konsoliduar njëherësh dhe mbrojtjen. Në këtë mënyrë zotërimi i topit nuk ka ndikuar në rezultate sepse ne kompeticionet e fundit ato kanë bërë një performancë të mirë dhe kanë arritur të renditen goxha mirë.

Gjithsesi posedimi i lartë i topit tregon një dominim ndaj kundërshtarit dhe të gjithë lojtarët përpiqen që të qëndrojnë lart moralisht. Duke kombinuar këto faktorë ata bëjnë që ta kthejnë në favorin e tyre të gjithë lojën.

Lajmet përkatëse