Menu

A duhet të reagoni nga zëvendësimi i një sulmuesi ?

A duhet të reagoni nga zëvendësimi i një sulmuesi ?

A duhet të reagoni nga zëvendësimi i një sulmuesi ?

Nëse ju jeni një lojtar bastesh i basteve të drejtpërdrejta atëherë duhet të jeni të vetëdijshëm që dhe zëvendësimet dhe ndryshimet që bëhen gjatë lojës kanë ndikimin e tyre. Është e rëndësishme për ju si lojtarë bastesh që të reflektoni mbi zëvendësismet dhe rotacionet që mund të kryhen ndaj sulmuesve, nëse nuk e bëni atëherë jeni duke humbur. Kështu që nuk këshillohet që ju të jeni indiferentë për të mos shkaktuar më shumë humbje të cilat janë dhe në planin afatgjatë.

Zvendësimi është mënyra më e qartë që kërkon tranjeri për të ndryshuar rezultatin. Kur janë në kërkim të golit zakonisht tranjerët kërkojnë që të përfshinë në formacionin e tyre sulmues të cilët mund të realizojnë dhe bëjnë ndrimet e duhura. Është një moment i mirë për të reflektuar dhe për të hedhur në sulm lojën nëse është e mundur. Gjithsesi loja është me një ritëm që nuk varët prej një lojtari të vetëm, por gjithsesi një ndryshim mund të bëjë ndryshimin e rezultatit.

Por a kanë lojtarët që zvendësohen një shans më të mirë për të shënuar se lojtarët aktualë ?

Është një pyetje e cila ka një përgjigje jo të thjeshtë, por kryesisht në këtë ndrime tranjerët futin në lojë ata sulmues të cilët quhen ndryshe dhe “supeër sulmues”, të cilët mund të bëjën ndryshimin e rezultatit.

Përparësitë e zvendësiuesit

Lojtari i cili zvendësohet ka disa avantazhe në krahasim me ata të cilët kanë qenë në lojë që prej fillimit.

-Ata janë më të freskët

-Hyjnë në lojë në një fazë që është më favorizuese për të shënuar

-Lojtari i ri në fushë sjell energji dhe motivon dhe pjesën tjetër të skuadrës

-Rrit ndjeshëm ritmin e lojës

Zëvendësuaesit të cilët hyjnë në lojë minutat e fundit janë në gjendje të shënojnë dhe të përmbysin rezultatin. Statistikat tregojnë se numëri më i lartë i golave shënohet gjatë minutave të fundit.

Tranjerët kryejnë zëvendësime për arsye të ndryshme. Ndoshta dëmtimet janë ato të cilat kryejnë më shpesh zëvendësime të detyrueshme, por dhe mundësia për të ushtruar më shumë presion ndaj kundërshtarit duke sulmuar portën, njëkohësisht dhe për të forcuar më ndjeshëm vijën mbrojtëse.

Tranjerët zakonisht i kryejnë këto zëvendësime në të njëjtën pozitë, pra një mbrojtës me një të tillë dhe një sulmues më një sulmues. Por, kjo skemë mund të bjerë nga ajo që është duke kërkuar me ngulm tranjëri. Nëse jëmi në momentet e fundit të lojës dhe kërkohet patjetër një gol, atëherë zëvendësimi mund të prekë dhe mbrojtësin duke u zëvendësuar me një sulmues.

A kanë ndikim sulmuesit e alternuar në ndeshje ?

Cdo skuadër ka një as nën mëngë për cdo ndeshje që ajo luan. Normalisht që zëvendësimi kryhet për të pasur rezultat dhe në këtë mënyrë e gjithë loja do të ketë një ndikim pozitiv. Kryesisht zëvendësimet varen shumë dhe prej skuadrave të cilat i kryejnë ato, sepse klubet e vogla kanë një formacion më të cunguar se klubet të cilat janë të mëdha dhe me më shumë të adhura.

Sipas disa statistikave ka disa prej tyre të cilat tregojnë që shumica e zëvendësimeve janë bërë në po ato minuta pasuese të cilat kanë sjellë gola. Gjithsesi, kjo është një statistikë e rëndësihme që tregon për rëndësinë e zëvendësimit.

Lajmet përkatëse