Menu

Si të parashikojmë një barazim ?

Si të parashikojmë një barazim ?

Si të parashikojmë një barazim ?

Ndryshe nga shumë sporte të tjera, rezultati përfundimtar në futboll mund të jetë dhe barazim. Ju në futboll keni tre mundësi për të zgjedhur nëse skudra mund të fitojë ndeshjen ta humbasë atë apo dhe të dalë barazim.

Një rezultat i tillë mund të trondis bastin tuaj sepse nëse ju keni vënë bast për fitoren apo humbjen e një skuadre në këtë rast kur ndeshja del barazim do të humbisni bastin tuaj. Sipas statsistikave në Premier League barazimi zë një volum prej 26% të ndeshjeve të zhvilluara. Në këtë artikull ne do të tregojmë se si ju të jeni të aftë të parashikoni një barazim.

Ndiq intuitën

Bazuar në intuitë mund të pritet që përplasja e dy gjigandëve në fushën e lojës mund të mos sjellë as fitoren e një apo tjetrës skuadre por të sjellë një barazim. Nëse një ekip më pak i mirë pret një ekip të mirë rezultati është që kjo ndeshje të përfundojë në barazim me një probabilitet prej 14%. Nga ana tjetër nëse ndeshen dy skuadra nga mesi i tabelës probabiliteti i barazimit është 30%.

Si mund të parashikojmë ndeshjet ?

Në mënyrë që të parashikojmë një ndeshje që do të shkojë në barazim, si fillim duhet të dimë dhe të njohim se cila prej skuadrave por lufton për një fitore apo tjetra që duhet t’i rezistojë sulmit. Ndoshta, është e thjeshtë në parashikim në rastin kur kemi jë numër të vogël golash. Mesatarja e barazimeve në ligën angleze të futbollit është 16.

Llogaritja e probabilitetit

Probabiliteti mund të llogaritet nga shpërndarja për të  dyja palët e përfshira. Mos nënvlerësoni probabilitetin e një barazimi.

Për shkak se mesatarisht 2.5 gola priten për ekipet në Permier League, kjo tregon se cila prej skuadrave ka mundësi për të mos shënuar gol. Një rezultat prej 0:0 ka një probabilitet prej 8% të ndodhjes, një rezultat prej 1:1 ka 13% probabilitet. Pasi të përdorni këto vlera për të përllogaritur të gjitha rezultatet e mundshme një nga një atëherë do të keni mundësi që të përllogarisni se si do të jetë përfundimi i ndeshjes. Kështu që mund të presupzohet se rezultati i një barazimi mund të jetë 27%.

Gjithashtu, nëse jeni duke ndjekur një ndeshje që ka shumë pak gola atëherë dhe probabiliteti për një barazim rritet. Sa më i vogël të jetë numëri i golav aq më i vogël do të jetë dhe rezultati që kjo ndeshje të mos të dalë barazim. Pra, më pak gola probabilitet i lartë barazimi.

Nga analiza e më sipërme, ne jemi në gjendje të lexojmë tre trende të përgjithshme që rezultojnë në një probabilitt më të lartë barazimi. Së pari, ka ndeshje që do të përballen me njëra tjetërn skuadra të të njejtit nivel. Së dyti, ka ndeshje që do të fillojnë ekipet me një mbrojtje të fortë. Së treti, ndeshja e ekipeve që kanë një sulm të dobët. Në këtë mënyrë ju jeni më të qartë se si duhet të vendosni bastin tuaj për barazim dhe të arrini të kryeni probabilitetet e nevojshme.

Lajmet përkatëse