Menu

Si të vini bast për ekipin kombëtar ?

Si të vini bast për ekipin kombëtar ?

Si të vini bast për ekipin kombëtar ?

Ndeshjet ndërkombëtare duhet të trajtohen ndryshe nga ato të nivelit të grupit. Lojtarët në ekipet kombëtare nuk kalojnë aq shumë kohë sa lojtarët e ekipeve me njëri-tjetrin. Sidoqoftë, ata përpiqen që të bëjnë maksimumin e tyre për ekipin kombëtar dhe pse jo të bëjnë një performancë të mirë për të tërhequr vëmendjen.

Shmangni ndeshjet për pushimet e ekipit kombëtar

Lojtarët lëvizin drejt grumbullimeve të ekipit kombëtar në dy raste, e para është kur përgatiten dhe më pas është gjatë periudhës që zhvillojnë ndeshjen. Gjithsesi, kampionati botëror dhe ai europian zhvillohet në një periudhë jashtë sezonit, dhe kështu është një kohë më e favorshme si për lojtarët ashtu dhe për lojtarët e basteve.

Rasti i dytë është kur lojtarët grumbullohen për kombëtaren e tyre gjatë sezonit dhe luajnë për të. Këto janë ndeshje miqësore por dhe ndeshje të cilat shërbejnë për kualifikime.

Dallimi kryesor është kohëzgjatja. Nëse kanë një periudhë të shkurtër për të pushuar lojtarët nuk mund të japin maksimumin e tyre në ndeshje. Gjithsesi, ata kanë dhe disa lehtësi në ndërveprim sepse e njohin njëri tjetrin, luajnë për një qëllim, flasin të njejtën gjuhë dhe kështu që rruga e tyre duhet të jetë më e lehtë. Është mjaft e vështirë të vlerësosh se si do të luaj ekipi. Për këtë asrye ne ju këshillojmë dhe rekomandojmë që të lini ndeshjet ndërkombëtare jashtë biletës së bastit dhe të përqëndroheni vetëm në turne ndërkombëtarë.

Shikoni përbërjen e ekipit

Shpesh ndodh që ekipi kombëtar të ketë pjesën dërmuese të lojtarëve që dominojnë kampionatin vendas. Kjo do të përkthehet në një kohë që kalojnë së bashku lojtarët jashtë grumbullimit të kombëtares. Normalisht, që nëse ekipi përbëhet nga lojtarë të cilët luajnë në klube të ndrshme në botë e bën dhe më të komplikuar grumbullimin. Kështu që shikoni lojtarët individualë dhe përkatësinë e tyre në grup.

Kështu që shikoni se kush do të luajë në ekipin kombëtar dhe si po ecin këta lojtarë në kampionat. Nëse analizoni ekipet mund të shihni se pavarësisht përbërjes së ekipit nuk ka po të njejtat shase që ka ekipi kundërshtar me një përbërje lojtarësh “modestë”. Kështu që mos u stepni për të vendosur bastin tuaj,guxoni. Merrni si shembull Kroacinë ku shumë pak lojtarë vendosën bast për të po ajo shkëlqeu në performacën e saj në botërorin në Rusi. E gjitha ka të bëjë më besimin dhe analizën që ju duhet të kryheni.

Kujdes nga ndryshimet e tranjerit

Ndryshimi i tranjerve është parë si një mundësi që të gjenerohen ekipet kombëtare. Të paktën kështu është parë prej drejtuesve sportivë dhe menaxherve të ekipeve kombëtare. Pra është shumë e rëndësishme që ju të njihni drejtuesin, tranjerin që stërvit ekipin kombëtar dhe prej sa kohësh ai është duke e kryer këtë detyrë.

Nëse shihni që ekipi kombëtar ka ndruar shpesh tranjerin atëherë është mirë që ju të mos e përfshini fare në bastin tuaj. Këto ndryshie pasohen nga interesi i madh i shtypit dhe gazetarëve gjë që krijon presion dhe tension te ekipi kombëtar, i cili mund të ndihet dhe te fusha e lojës.

Lajmet përkatëse